Sigorta Gazetesi

İklim odaklı fonlar 408 milyar dolara ulaştı

2021 yılında varlıklar iklim odaklı fonlara aktı. Fonların sayısı 860’ı bulurken, iklim odaklı fonlardaki varlıklar ise 408 milyar dolara ulaştı. Avrupa ise en çeşitli pazar oldu.

İklim odaklı fonlardaki varlıklar, 2021’de, 408 milyar dolara yükseldi. İklim odaklı yatırım fonları ve borsada işlem gören fonların (ETF’ler) sayısı geçen yılın sonunda 860’a yükseldi ve varlıklar iki katına çıkarak 408 milyar dolara ulaştı.

Global finansal hizmetler şirketi Morningstar iklim odaklı yatırım fonlarını inceleyen yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre; 408 milyar dolarlık varlık 2021’de yıl boyunca iklim odaklı fonlara aktı ve Avrupa en çeşitli pazar oldu ve tek başına 325 milyar doları buldu.

ÇİN, ABD’Yİ GERİDE BIRAKTI

Çin, ilk kez ABD’yi geride bıraktı ve iki katına çıkarak 47 milyar dolarlık varlığa ulaşan ikinci en büyük iklim fonu pazarı oldu. ABD iklim fonu varlıkları, bir önceki yıla göre yüzde 45 artarak 31 milyar dolara yükseldi.

İklim fonları, karbonsuzlaştırmadan iklim odaklı çözümlere kadar çok çeşitli hedefli stratejileri kapsıyor. Geçen yıl Avrupalı ​​yatırımcılara 151 yeni iklim fonu sağlandı. Uzmanlar, COP26 ve endüstri işbirliğindeki hızlı büyümenin işletmeler ve varlık yönetimi endüstrisi arasında iklim eylemini ve taahhütlerini tetiklediği için 2021’in çevre finansmanı için öne çıkan bir yıl olduğunu belirtiyor.

Exit mobile version