Sigorta Gazetesi

İş dünyasından kıdem tazminatında reform talebi

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, mevcut kıdem tazminatı sisteminin hem işçiyi hem de işvereni fazlasıyla mağdur eden bir yapı olduğunu belirterek, “Kıdem tazminatı konusunun gözden geçirilerek reforma tabii tutulmasının zamanı gelmiştir” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, kıdem tazminatının reforma tabi tutulması gerektiğini söyledi. Çalışma hayatında sanayicilerin beklentileri ve çözüm önerilerinin konuşulduğu İSO’nun, nisan ayı olağan Meclis Toplantısı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan konuk oldu.

Toplantıda konuşa İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, iş dünyasının en önemli konu başlıklarından birinin de yıllardır dile getirdikleri kıdem tazminatı olduğunu söyledi. Mevcut kıdem tazminatı sisteminin hem işçiyi hem de işvereni fazlasıyla mağdur eden bir yapı olduğunu belirten Bahçıvan, şu açıklamaları yaptı:

“İşçi açısından duruma baktığımızda; bugün mevcut sistem içinde kıdem tazminatı alabilen işçi oranı yüzde 15’in altında bulunuyor. Bu nedenle kıdem tazminatında işverenin mevcut yükünün artırılmaması ve oluşturulacak olan yeni modellerin tasarruf sahipleri açısından bir endişe doğurmayacağı temel unsurları çerçevesinde, kıdem tazminatı konusunun gözden geçirilerek reforma tabii tutulmasının zamanı gelmiştir.”

Exit mobile version