Sigorta Gazetesi

İşte, işletmeler için gerekli 12 temel sigorta

Herhangi bir işletme için gerekli olan sigortalar nelerdir? Oluşabilecek ani risklere karşı işletmelerin portföyünde bazı temel sigortaların bulunması gerekiyor. Peki, bu sigortalar nelerdir? Uzmanlar bir işletme için gerekli 12 temel sigortayı sıraladı.

ABD’li Forbes Dergisi, bir işletme için gerekli temel sigortaları sıraladı. Dergi, yayınladığı makalede, bir çalışanın ani hastalığı veya uğranılacak bir siber saldırının etkileri gibi pek çok risklere karşı sigortaların olmasının ciddi mali sıkıntıları önleyebileceğine dikkat çekti. Bu kapsamda da Forbes Finans Konseyi’nin 12 üyesi kriz zamanlarında yardımcı olacak ve genellikle gözden kaçan ama gerekli olan 12 sigorta poliçesini sıraladı. İşte, o sigortalar.

1- İstihdam Uygulamaları Sorumluluk Sigortası

İstihdam uygulamaları sorumluluk sigortası (EPLI), işletmeleri yanlış fesih, ayrımcılık, taciz gibi istihdamla ilgili iddialardan korumaya yardımcı olur. İstihdamla ilgili iddiaların yasal maliyetleri şaşırtıcı olabilir ve bunlar artıyor. İşverenler, istihdamla ilgili birçok sorun ve dava ile karşı karşıya kalabilir. Bazen işletme sahibinin dava açılması için hatalı olması bile gerekmez. EPLI; istihdamla ilgili iddialarla ilgili savunma masraflarını ve zararları karşılamaya yardımcı olacak bir sigortadır.

2- Kredi Sigortası

Kredi sigortası çok değerlidir. Bankalar kredi sigortasına dayalı müşteri alacakları için genellikle borçlanma bazındaki avans oranlarını artırmaktadır. Alacakların iflas etmesi durumunda, alacak sigortası poliçe limitleri dahilinde riski karşılar.

3- Yardımcı Sağlık Sigortası

Kritik hastalık, hastanede yatış ve kazalar gibi olaylara yönelik yan sağlık sigortası, bir felaket olayı meydana gelmesi durumunda toplu bir ödeme sağlayabilir, bu da yüksek ön maliyetlerin hafifletilmesine yardımcı olur.

4- Uzun Süreli Bakım Sigortası

Yöneticilerin, müşterilerin gelecekteki tüm risklere hazırlanmalarına yardımcı olması gerekir. Hepimiz daha uzun yaşıyoruz. Sağlık harcamaları katlanarak artıyor. Uzun süreli bakım, iyi düşünülmüş bir mali planı bile ortadan kaldırabilir.

5- Bireysel Şemsiye Sigortası

Bireyler için kişisel şemsiye sigortası, diğer poliçelerin mevcut limit ve teminatlarının ötesinde koruma sağlayan ekstra bir sigortadır. Şemsiye sigortası, diğer sigorta poliçelerinin kapsadığından daha fazla yükümlülük ev ve otomobil sigortalarının ötesine geçer.

6- İşletme Sahibinin Politikaları

İşletme sahibinin poliçeleri, işletme sahipleri için kritik öneme sahiptir, çünkü bunlar üç temel kapsamı birleştirir: Genel sorumluluk, ticari mülk ve işletme geliri. İşletmelerin kendilerini çoğu genel iddiaya karşı korumaları için gerekli bir üründür.

7- Siber Sigorta

Siber sigorta genellikle göz ardı edilir. Hayatlarımız giderek daha fazla çevrimiçi hale geldikçe, siber saldırılara karşı daha savunmasız hale geliyoruz. Siber sigorta, soruşturma, bildirim ve kredi izleme hizmetleri dahil olmak üzere bir veri ihlalinin maliyetlerinin karşılanmasına yardımcı olabilir.

8- Kilit Kişi Sigortası

Küçük işletmeler genellikle işin nabzını tutan birkaç kilit kişiye sahiptir. Bu, C-Suite personeli ve hatta Ar-Ge personeli olabilir. Kilit kişi sigortası, bir ölüm durumunda işletmedeki kayıpları karşılamak için devreye girer.

9- Maluliyet Sigortası

Maluliyet sigortası işletme sahipleri için önemlidir. Bir hastalığın sizi ne zaman işinizden uzaklaştıracağını ve gelir elde etmenizi engelleyebileceğini asla bilemezsiniz. Hastayken gelirinizi sübvanse etmek için bir engelli poliçeniz olduğunu bilmek, size iyileşmeniz için zaman tanıyacak ve belki de işinizi olumsuz etkileyebilecek mali kararlar almanızı engelleyecektir.

10- Yönetici Sorumluluk Sigortası

Yöneticiler sorumluluk sigortası, şirketlerinin yönetim kurulunda da görev yapan kurucular için önemlidir. Bir şirketin yöneticileri kuruluşun çalışanları, bayileri, müşterileri, yatırımcıları veya diğer taraflarca dava edilmeleri durumunda kişisel kayıplardan korumak için tasarlanmıştır.

11- Hayat Sigortası

Hayat sigortası, ailenizin mali durumunu korumanın en yaygın yollarından biridir. Doğru kullanıldığında, riskleri azaltmak ve finansal koruma sağlamak için önemli bir araçtır.

12- İşe Devam Sigortası

İş devam sigortası, bir liderin ölmesi veya çalışamaz hale gelmesi durumunda bir işletmenin mali çıkarlarını korur. Özellikle küçük çocukları olanlar için kesinlikle dikkate değer üründür.

Exit mobile version