Sigorta Gazetesi

İşte sigorta sektörü CEO’larının beklentileri

Sigorta sektörü CEO’larının yüzde 37’si, iş yapış şekillerini mevcut koşullarda devam ettirirlerse kurumlarının on yıl içinde ekonomik olarak sürdürülebilir olmayacağını düşünüyor.

Sigorta sektörü CEO’larının yüzde 37’si, iş yapış şekillerini mevcut koşullarda devam ettirirlerse kurumlarının on yıl içinde ekonomik olarak sürdürülebilir olmayacağını düşünüyor. PwC’nin ‘CEO Araştırması Sigorta Sektöründe Öne Çıkan Başlıklar’ araştırmasına göre sigorta sektörü yöneticilerinin neredeyse dörtte üçünün önümüzdeki yıl küresel ekonomik büyümede azalma yaşayacaklarına inandıklarını ortaya koyuyor.

Sigorta sektöründeki CEO’ların sadece yüzde 52’si önümüzdeki 12 ay içinde kendi şirketlerinin büyüme potansiyeline son derece veya çok güvendiklerini belirtiyor.

BAŞLICA TEHDİTLER

Sigorta CEO’ları finansal olarak enflasyona (%51), ekonomik oynaklığa (%37) ve siber riske (%30) en fazla maruz kaldıklarını hissediyorlar. Tüm sektörlerde, CEO’lar en çok enflasyon (%40), ekonomik dalgalanma (%31) ve jeopolitik risk (%25) konusunda endişeliydi.

KÂRLILIĞI BOZAN UNSURLAR

Sigorta sektöründeki CEO’lar, sektördeki bozulmanın en büyük potansiyel kaynağını mevzuattaki değişiklikler olarak görüyor (%67). Bunu değişen müşteri talebi/tercihleri (%64) ve teknoloji bozucular (%58) izledi. Bununla birlikte, tüm sektörlerdeki CEO’lar için, değişen müşteri talebi/tercihleri kârlılığın önündeki en büyük engel olarak görüldü (%56), bunu düzenleme (%53) ve ardından işgücü/beceri eksiklikleri (%52) izledi.

İKLİM KRİZİNİN ETKİLERİ

Sigorta CEO’larının çoğu, önümüzdeki 12 ay içinde iklim değişikliğinden bir dereceye kadar etki bekliyor; özellikle maliyet profillerinde. Daha azı (%24) fiziksel varlıklarının iklimle ilgili zarar görmesinden endişe duyuyor. Sigorta CEO’larının yüzde 34’ü iklim değişikliğine hazırlanırken şirketlerinin emisyonlarını azaltmak için herhangi bir eylemde bulunmadı ve yüzde 41’i yeni, iklim dostu ürünler veya süreçler geliştirmeye başlamadı.

Exit mobile version