Sigorta Gazetesi

İşte, yeni eksper ücret tarifesi

Yeni yayımlanan yönetmelikle hem eksper atamasında değişikliğe gidildi hem de yeni eksper ücret tarifesi belirlendi. Motorlu araç sigortalarında uygulanacak taban ekspertiz ücret tarifesi 30 bin TL’lik hasarlara kadar 750 TL olarak belirlendi.

Eksper ücretleri artırıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), tarafından Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi gazetede yayımlandı. Yönetmelikle hem eksper atamasında değişikliğe gidildi hem de yeni eksper ücret tarifesi belirlendi.

Yönetmelikle taban ekspertiz ücret tarifesi, her takvim yılı başında TÜİK tarafından belirlenen tüketici fiyatları endeksinde (bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı) gerçekleşen artış oranında artırılarak uygulanacak. SEDDK tarafından uygun görülmesi halinde söz konusu uygulama aylık değişim oranları dikkate alınarak altı aylık dönemler itibarıyla da yapılabilecek.

EN DÜŞÜK TUTAR 750 TL

Yönetmelikle yeni eksper ücret tarifesi de açıklandı. Motorlu araç sigortalarında uygulanacak taban ekspertiz ücret tarifesi 30 bin TL’lik hasarlara kadar 750 TL olarak belirlendi. 1 milyon TL ve üzeri hasarlarda ise eksper ücreti 7.000 TL olarak belirlendi.

Değer kaybı tazminatında alınacak yeni ücret 450 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti ise 680 TL olacak. 2022 yılında ise değer kaybı için ücret tutarı 228,70 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti ise 411,66 TL’ydi.

Yeni yönetmelikle motorlu araç sigortaları dışındaki sigortalardaki ekspertiz ücret tarifesi de yayınlandı. Buna göre, 7.500 TL’ye kadar olan hasar tutarında alınacak eksper ücreti 950 TL olarak belirlendi. 2022 yılında ise 3.8 bin TL’ye kadar olan hasarlarda ücret tarifesi 472,63 liraydı.

İŞTE YENİ DÖNEMDE UYGULANACAK EKSPER ÜCRETLERİ

Exit mobile version