Sigorta Gazetesi

İşverenlerin temmuzda asgari ücret beklentisi 11 bin TL

İBB, İstanbul’da asgari ücret artışının istihdama etkisini araştırdı ve sonuçlarını açıkladı. İstanbul’daki işverenler Temmuz ayında asgari ücretin 11 bin TL olmasını bekliyor. Asgari ücret artışları firmaların eleman bulmalarını da kolaylaştırmıyor. Artan yaşam maliyetleri, fahiş kiralar, deprem korkusu işgücünün İstanbul’dan göçünü tetikliyor.

İstanbul’daki işverenler Temmuz ayında asgari ücretin 11 bin TL olmasını bekliyor. Asgari ücret artışları firmaların eleman bulmalarını da kolaylaştırmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bölgesel İstihdam Ofisi, İstanbul’daki 317 firmada asgari ücretteki artışın istihdama etkisini araştırdı. Araştırmaya göre, asgari ücretteki artış nitelikli işgücü bulunmasında zorluklara neden oluyor.

Araştırmaya göre bazı firmalarda mavi yakalılar ile beyaz yakalılar arasında ücret hiyerarşisi daralınca beyaz yakalılarda motivasyon, verim ve performans düşüklüğü ile işten ayrılmalar yaşanmaya başladı. Tüm sektörlerde firmalar üretim, satış ve idari süreçlerinde meslekli, nitelikli, uzman ve deneyimli-kıdemli personel bulmakta sıkıntı çekiyor. Araştırmada öne çıkan önemli bir konu da artan yaşam maliyetleri, fahiş kiralar ve deprem korkusu, işgücünün İstanbul’dan göçünü tetikledi. İstanbul’da eleman temini her geçen gün zorlaşıyor.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI KAYIT DIŞINI ARTIRIYOR

Araştırmada dikkat çeken başlıklar şöyle:

ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİNE YANSITMADILAR

FAHİŞ KİRA, DEPREM KORKUSU GÖÇÜ TETİKLİYOR

Exit mobile version