Sigorta Gazetesi

Karar alındı sigortacıların sermaye kuralları gevşetilecek

Avrupa Birliği, sigortacılara yönelik sermaye kurallarını gevşetecek anlaşmaya vardı. Böylece sigorta sektörü ekonomiye 100 milyar Euro kadar daha yatırım yapabilecek.

Avrupa Birliği, sigortacılara yönelik sermaye kurallarını gevşetecek anlaşmaya vardı. Bu karar yeşil teknolojiye ve altyapıya yatırım için 10 milyarlarca Euro serbest bırakabileceği anlamına geliyor. Reuters’ın haberine göre, AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu temsilcileri sigortacılar için geçerli olan ve Solvency II olarak bilinen sigorta sermayesi kurallarında yapılan değişiklikleri kabul etti

Haberde, AB parlamentosunun ekonomik işler komitesinin yaptığı açıklamada, değişikliklerin sigorta sektörünün ekonomiye AB’nin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 0,6’sına denk gelen 100 milyar Euro (108,82 milyar dolar) kadar daha yatırım yapmasına izin verebilecek.

Komite, değişikliklerin aynı zamanda sigorta şirketlerinin sürdürülebilirlikle ilgili riskleri daha iyi dikkate almasını ve poliçe sahiplerinin bir firmanın yeşil kimlik bilgilerini anlayabilmesi için bu riskler hakkında daha fazla rapor vermesini gerektirecek yeni hükümleri de içeriyor. AB ülkeleri ve parlamentonun hâlâ değişiklikleri resmi olarak oylaması gerekiyor.

Habere göre, mevcut kurallar nedeniyle Avrupalı ​​sigorta şirketleri, asgari rezervlerin üzerinde 100 milyarlarca Euro sermaye fazlası tutmak zorunda kaldı.

Exit mobile version