Sigorta Gazetesi

Kasımda rekorlar kırıldı

Dünyada kasım ayında afetlerin yarattığı ekonomik kayıp rekor kırdı. Sadece Eta ve Lota kasırgalarının ekonomik maliyetinin 9 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. 

Eta ve Lota kasırgalarının ekonomik maliyetinin 9 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Aon’un aylık global felaketler raporuna göre sezonun son iki kasırgasının ekonomik maliyeti yüksek oldu. Rapora göre Eta kasırgasının Orta Amerika’da yaratacağı toplam ekonomik kayıp, çoğu sigortasız olmak üzere 7 milyar doları bulacak. Raporda, ABD de toplam ekonomik kayıpların 1.1 milyar dolar olacağı ve zararın yaklaşık yarısının kamu ve özel sigortacıların karşılayacağı belirtiliyor.

Lota kasırgasının ise kategori 5 kasırgası olduğu ve yaratacağı toplam ekonomik zararın, çoğu sigortasız olmak üzere 1.25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Asya’daki, süper tayfun Goni ise kaydedilen tarihin en güçlü fırtınası. Fırtınada en az 31 kişi öldü, 400 kişi yaralandı, 250 bin ev ve binlerce yapı hasar gördü. Tek başına tarım ve altyapıya yönelik ekonomik kayıpların, 1 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.

Afetlerin Ekonomik Kaybı Yüksek Oldu

Rapora göre, tropikal siklonlar için tarihsel olarak en aktif aylardan biri olmasa da 2020’nin kasım ayında birden fazla rekor kırıldı. Rapordaki diğer önemli doğal afet olayları ve istatistikleri ise şöyle:

Exit mobile version