Sigorta Gazetesi

Katılım sigortacılığında değişikliğe gidilecek

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Programda, katılım sigortacılığına da yer verildi. Buna göre, Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılacak.

Katılım sigortacılığında değişikliğe gidilecek. 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Programda, katılım sigortacılığına da yer verildi.

Katılım sigortacılığının geçtiğimiz yıllardan bu yana gelişme gösterdiğine değinilen programda, pencere usulüyle hizmet sunan sigorta şirketlerinin faaliyet sürelerinin 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdiği vurgulandı.

Programda, Haziran 2023 itibarıyla 3 hayat, 4 hayat dışı branşta işlem yapan toplam 7 adet katılım sigorta şirketi bulunduğuna dikkat çekilerek, katılım sigortacılığı kuruluşlarının toplam prim üretiminin yaklaşık 11 milyar TL’ye ulaştığı, kuruluşların aktif toplamının ise 35.8 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

MEVZUAT ALTYAPISI GELİŞTİRİLECEK

Programda, 2024 yılında katılım sigortacılığında yapılacaklar da yer aldı. Buna göre, katılım sigortacılığı mevzuat altyapısı ve ekosistemi geliştirilecek. 2024 Programı’nda katılım sigortacılığı alanında atılacak adımlar madde madde sıralandı.

Exit mobile version