Sigorta Gazetesi

Kıran: Kızıldeniz’deki saldırılar sigorta fiyatlarını artırdı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Kızıldeniz’de, bir süredir gemilere yönelik süren saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kıran, bölgede sigorta fiyatlarının ciddi arttığını söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Kızıldeniz’de yaşanan saldırıların deniz sigortacılığında primleri ciddi artırdığını açıkladı.

İsrail, Filistin çatışması nedeniyle kasım ortasında Husilerin Kızıldeniz’de, gemilere yaptıkları saldırılar nedeniyle uluslararası deniz ticareti durma noktasına geldi; Kızıldeniz-Akdeniz arasında gemi seferleri aksadı.

FÜZEYLE SALDIRIYORLAR

Tamer Kıran, Kızıldeniz’deki saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kıran, Kızıldeniz’den, yıllık 24 bin geminin geçtiğini, dünya deniz ticareti açısından bölgenin çok önemli olduğunu belirterek, petrol tankerleri, kuru yük gemileri, konteyner gemilerinin Kızıldeniz’i kullandığını söyledi.

KIZILDENİZ RİSKLİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

İsrail, Filistin çatışması nedeniyle Filistin’e destek olmak için Yemen’de yerleşik bir grubun buradan geçen gemilere uzaktan füzeyle saldırıda bulunduklarını vurgulayan Kıran, şu açıklamaları yaptı:

“Bugüne kadar 19-20 saldırı oldu. Konteynerleri vurarak büyük yangınlar çıkartıyorlar. Buradan Türk gemilere de geçiyor. Türk gemilerinden zarar gören olmadı. Ancak merkezi İngiltere’de olan deniz sigortaları savaş komitesi Kızıldeniz’e riskli bölge ilan etti.  Bu da sigorta prim bedellerini, dolayısıyla da sigorta maliyetlerini artırdı. Bizim ihracatçımız ve ithalatçımız da bundan etkilenmeye başladı. Sigorta yapılıyor ama fiyatlar ciddi arttı.”

Exit mobile version