Sigorta Gazetesi

KOBİ tanımı değişti

Yeni yönetmelikle ile yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon TL’yi aşmayan işletmeler KOBİ sayılacak. 

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Yönetmeliği ile KOBİ tanımı değişti. 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 250 milyon lirayı aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanırken; yeni yönetmelikle ile yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon TL’yi aşmayan işletmeler KOBİ sayılacak.

İŞLETMELER YENİDEN SINIFLANDIRILDI

Yeni düzenleme ile KOBİ’ler, net satış hasılatları, malî bilanço tutarları ve çalışan sayılan dikkate alınarak şöyle sınıflandırıldı:

Mikro işletme: Yıllık çalışan sayısı 10 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 10 milyon TL’yi aşmayan işletmeler.

Küçük işletme: Yıllık çalışan sayısı 50 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 100 milyon TL’yi aşmayan işletmelerdir.

Orta büyüklükteki işletme: Yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon TL’yi aşmayan işletmelerdir.

Exit mobile version