Sigorta Gazetesi

KOBİ’ler krediye yöneldi sigortayı bıraktı

Avrupa’da yapılan araştırma KOBİ’lerin yarısının salgında sigortalarını iptal ettirdiğini ortaya koydu. KOBİ’lerin vazgeçtikleri sigortaların başında işveren sorumluluk sigortası geliyor.

KOBİ’ler, sigortalarını iptal ediyor. Premium Credit’in araştırmasına göre, Avrupa’da, küçük ve orta boy işletmeler salgın nedeniyle sigorta poliçelerini iptal ediyor. Uzmanlar, KOBİ’lerin yarısına yakınının kovid-19 nedeniyle maliyetlerini düşürmek için sigorta teminatlarında azalmaya gidiyor.

Araştırmaya göre de KOBİ’lerin yüzde 51’i, işveren sorumluluk, ticari mülk sigortası, mesleki tazminat ve siber dahil olmak üzere bir dizi ticari sigorta kapsamı için ödeme yapmayı bıraktı.

İş Kesintisi İçin Sigortaya Ödemeyi Bıraktılar

Yine araştırmaya göre, işveren sorumluluk sigortası, çoğu KOBİ’nin ilk başta kesti sigortalar arasında. Araştırmaya göre KOBİ’lerin beşte biri –ki, bu da KOBİ’lerin yüzde 19’u anlamına geliyor- iş kesintisi için sigortaya para ödemeyi bıraktı. Avrupa’daki sigorta uzmanları ise özellikle salgın döneminde korunmaları için sigorta kapsamını azaltmamaları aksine artırmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Uyarılardan biri de bu dönemde KOBİ’lerin uygun teminatları seçme ve maliyetleri de yayma konusunda.

Yüzde 42’sinin Sigortası Yok

Uzmanlar, KOBİ’lerin sigortada tasarrufa gitmelerinin nedenini ise salgın döneminde daha fazla krediye yönelmelerine bağlıyor. Buna paralel KOBİ’lerin işlerindeki azalma ve bununla birlikte personel sayısında da azaltmaya gitmeleri işveren sorumluluk sigortasından vazgeçmelerine neden oldu.

Yine araştırmaya göre KOBİ’lerin yüzde 42’si, son 5 yılda kayıplar yaşamalarına rağmen ya sigortalı değiller ya da eksik sigortalılar.

Exit mobile version