Sigorta Gazetesi

Kovid kayıpları henüz sona ermedi

Dünya sigorta uzmanları, bugüne kadar tahminlerin yanlış yapıldığını, salgının şimdiye kadar çoktan sona ermiş olacağı yönünde programlamalar yapıldığını belirterek, oysa sigorta sektörünün kayıplarının henüz bitmediğini, 2021’de de devam edeceğini savunuyorlar.

Editör: Serdar YİĞİTOL

S&P Küresel Reasürans Konferansı’ndaki yönetici panelistler, kovid-19 nedeniyle sigorta sektörü kayıplarının hiçbir şekilde bitmediği konusunda uyardılar.

Uzmanlar, birçok şirketin salgının şimdiye kadar sona ermiş olacağına dayanarak rezervasyon yapmış olabileceğini öne sürdü. Uzmanlara göre, özellikle, kazazede kayıplarının raporlanmasının görünüşte çok düzensiz olduğunu, bazı firmaların önemli zayiat maliyetlerini içeren genel bir kayıp rakamını rapor ettiğini ve diğerlerinin neredeyse hiç kaza bileşeni olmadığını bildirdi.

Şirketler Zararlarının Ne Olduğunu Halen Çözemiyor

Yine uzmanlara göre, bu yılın son çeyreğinde, daha fazla kovid kaybı kaçınılmaz olacak ve 2021’e doğru bu kayıplar devam edecek. Uzmanlar, şu tespitleri yapıyor:

“Reasürörler, potansiyel kayıplar için yeterli miktarda rezerv koymadılar. Sigorta şirketleri hala zararlarının ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar. Kaza ve sağlık, ipotek, kredi ve kefalet gibi sigortalar için zarar tahminlerini artıran bazı şirketler olabilir, ancak tüm bu potansiyel etkileri tam olarak fark ettiğimizden emin değiliz.”

Exit mobile version