Sigorta Gazetesi

Kredi sigortacıları Rusya ve Ukrayna’dan çekildi

Ticari kredi sigortacıları, Ukrayna ve Rusya’ya ihracat yapan işletmeleri teminat altına almaktan çekildi. Savaşın fiziksel ve ekonomik etkisi, Ukrayna’da Batı’dan mal satın alan işletmelerin ödemelerinde temerrüde düşme olasılığını artıracak, bu da ticari kredi sigortacıları için riskleri artıracak.

Ticari kredi sigortacıları, Ukrayna ve Rusya’ya ihracat yapan işletmeleri teminat altına almaktan çekiliyor. Bu durum, Rusya’nın bocalayan ekonomisi üzerinde daha fazla baskı oluşturacak. Reuters’ın haberine göre, ticari kredi sigortacıları Ukrayna ve Rusya için yeni riskleri desteklemeye ara verecek. Habere göre, şirketler, diğer işletmelere kredili olarak mal veya hizmet tedarik ettikleri takdirde, kendilerine ödeme yapılmayacak veya geç ödenecek risklere karşı ticari alacak sigortası satın alıyorlar.

YENİ İŞLER DE DURACAK

Haberde, Uluslararası Kredi Sigortası ve Kefalet Derneği, küresel ticari alacak sigortası piyasasının yaklaşık 3 trilyon dolarlık ticari alacak garantisi verdiğine değiniliyor. Haberde, Avrupa’nın önde gelen özel sektör ticari kredi sigortacıları arasında sigorta şirketi Allianz (ALVG.DE), Atradius, Coface Euler Hermes bulunuyor.

Reuters’ın görüştüğü sigorta komisyoncusu Marsh’tan Nick Robson, ticari kredi sigortasının bulunmamasının, Ukrayna ve Rusya’ya gıda, tekstil ve elektronik ihracatçılarının yanı sıra Ukrayna tarım veya Rus enerji sektörlerine ürün sağlayanları etkileyeceğini söylüyor. Haberde, endüstri kaynaklarına göre, sigortacıların yaptırıma tabi kuruluşlarla iş yapmadıklarını kontrol etmek için yeni işleri durduracakları belirtiliyor.

KISITLAMALAR TEDİRGİN EDİYOR

Savaşın fiziksel ve ekonomik etkisi, Ukrayna’da Batı’dan mal satın alan işletmelerin ödemelerinde temerrüde düşme olasılığını artıracak, bu da ticari kredi sigortacıları için riskleri artıracaktır. Ayrıca, Avrupa ile Rusya arasındaki ödemelerdeki kısıtlamalar, sigortacıları Rusya’ya yapılan ihracatın ödenip ödenmeyeceği konusunda tedirgin ediyor.

Reuters’ın haberinde, ticari kredi sigortacılarının Ukrayna ve Rusya’daki bekleyen işleri söz konusu olduğunda, ihracatçıların ödeme yapmamaları halinde önümüzdeki haftalarda büyük tazminatlarla karşı karşıya kalacakları da vurgulanıyor.

Exit mobile version