Sigorta Gazetesi

Mayıs ayı trafik sigortası prim artışı belli oldu

SEDDK genelge yayımlayarak, Mayıs ayında sigorta şirketlerinin trafik sigortasındaki prim artış oranını belirledi. Sene başında yapılan düzenleme ile şirketlere trafik sigortası primlerini her ay yüzde 5 artırma hakkı tanınmıştı. SEDDK, yeni yayımladığı genelge ile Mayıs ayında bu oranı yüzde 3’e düşürdü.

Sigorta şirketleri Mayıs ayında trafik sigortası primlerini yüzde 3 artıracak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası primlerine ilişkin genelgede değişiklik yaptı. Buna göre Mayıs ayında primler yüzde 3 artacak.

Sene başında yapılan düzenleme ile sigorta şirketlerine 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren trafik sigortası primlerini her ay yüzde 5 artırma hakkı tanınmıştı. Ancak sonrasında SEDDK, yetkisini kullanarak prim artışını önce Ocak ayında, ardından da Şubat ayında yüzde 10’a çıkardı. Böylece şirketler her iki ay da önceki aya göre primlerini yüzde 10 artırdı.

Mart ayında ise SEDDK bu yetkisini kullanmadı ve prim artışı yüzde 5 olarak uygulandı. Benzer şekilde Nisan ayında da sigorta şirketleri Mart ayına göre trafik sigortası primlerini yüzde 5 oranında artırdı.

SEDDK, yeni bir genelge yayımlayarak, Nisan ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primlerin 2024 yılı Mayıs ayı için yüzde 3 artırılacağını duyurdu.

Exit mobile version