Sigorta Gazetesi

‘Müteahhitler için sorumluluk sigortası getireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin, Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada deprem ile ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Sigortaya da değinen Kılıçdaroğlu, “Müteahhitler için mesleki sorumluluk sigortası getireceğiz. Yapı denetim elemanları için de mesleki sorumluluk sigortası olması lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müteahhitler için mesleki sorumluluk sigortası getireceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, 28 Şubat tarihindeki, Meclis’te, Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada depreme yönelik değerlendirmelerde bulundu ve sigorta konusunu gündeme getirdi.

Konuşmasında, deprem bölgesine yönelik yenide inşa konusunda 11 madde sıralayan Kılıçdaroğlu, “Müteahhitler için mesleki sorumluluk sigortası getireceğiz. Hata yaptığın zaman daireyi satın alan, işyerini satın alan dava açabilmeli. Onun parası yoksa sigorta o parayı karşılamalı. Doktorlar öyle yapmıyor mu? Kişi ameliyat oldu, tedavi oldu, doktor hata yaptığı zaman gidiyor, davasını açıyor ve parasını alıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapı denetim elemanları var. Müteahhit binayı yapıyor, onlar da denetliyorlar; bina kurallara uygun olarak yapılıyor mu, yapılmıyor mu diye. Onlar için de mesleki yeterlilik belgesi getireceğiz. Yapı denetim elemanları için de mesleki sorumluluk sigortası olması lazım. Çünkü müteahhitle denetleyen, aynı sorumluluğu paylaşacaklar.”

Exit mobile version