Sigorta Gazetesi

Nakdi ücret destekleri 8 Ekimde ödeniyor

Eylül ayına ait nakdi ücret desteği ödemeleri 8-9 Ekim tarihlerinde ücretsiz izinde olan çalışanların hesaplarına yatırılacak.

Ücretsiz izinde olanlara ödenen nakdi ücret destekleri 8 Ekim’de ödenmeye başlıyor. Nakdi ücret desteği ödemeleri 8-9 Ekim tarihlerinde, banka hesapları üzerinden yapılacak. IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanlara ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

Peki, nakdi ücret desteğini kimler alacak? Koronavirüs önlemleri kapsamında 17 Nisan’da çıkan yasa ile işvereni tarafından ücretsiz izne çıkartılan ya da işvereni tarafından işten çıkartılıp da işsizlik ödeneği alamayanlara ücretsiz izinde oldukları ve işsiz kaldıkları süre içinde günlük 39.24 lira, aylık da 1.177 lira nakit ücret desteği ödenmeye başlamıştı. Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlara, emekli aylığı almamaları şartıyla nakit ücret desteği verilmeye başladı.

Bugün için 1 milyon 976 bin kişiye de ücretsiz izin desteği ödeniyor. Ücretsiz izne ayrılanlara ödenen nakdi ücret desteği 17 Kasım tarihine kadar devam edecek. Eylül ayına ait ücretsiz izin destekleri de 8-9 Ekim tarihlerinde ödenecek.

Exit mobile version