Sigorta Gazetesi

Nüfusun yarısı iklim krizinin farkında değil

İklim Gerçekliği Barometresi’nin sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 46’sı halen iklim krizi konusunda iyimser ve kendilerine zarar vermeyeceğini düşünüyor. Katılımcılara insanlığın yaşamları boyunca bir iklim krizini önleme yeteneği hakkındaki görüşleri sorulduğunda, yanıt verenlerin yarısına yakını ‘çok’ veya ‘biraz’ iyimser olduklarını belirtti.

Nüfusun yarısı iklim krizinin farkında bile değil. Epson, kasım ayında İngiltere’de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP 26) başlamadan önce, İklim Gerçekliği Barometresi’nin sonuçlarını açıkladı.

Araştırma, iklim gerçekliği ile insanların iklimin yıkıcı etkilerine ilişkin anlayışı arasında bir boşluk olduğunu ortaya koydu. Anket, 5 ana Avrupa pazarı da dahil olmak üzere 15 ülke ve bölgede 15 bin 264 tüketicinin iklim değişikliğiyle ilgili küresel deneyimlerini ve algılarını ele aldı. Barometreye Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Singapur, Güney Kore, İspanya, Tayvan, İngiltere ve ABD’den bireyler katıldı.

İKLİM DEĞİŞİMİ İNKARCILARI

Katılımcılara insanlığın yaşamları boyunca bir iklim krizini önleme yeteneği hakkındaki görüşleri sorulduğunda, yanıt verenlerin yarısına yakını (yüzde 46) ‘çok’ veya ‘biraz’ iyimser olduklarını belirtti. Bu, yüzde 27’yi oluşturan çok veya biraz karamsar olduklarını ifade eden katılımcılardan önemli ölçüde daha ağır basıyor.

Küresel olarak, bu iyimserliği destekleyen en popüler nedenler, iklim değişikliği konusunda artan kamuoyu bilinci (yüzde 32), bilim ve teknolojinin çözüm sağlama yeteneği (yüzde 28) ve insanların yenilenebilir enerjilere yönelmesi (yüzde 19) oldu. Küresel olarak, yanıt verenlerin yüzde 5’i bir iklim acil durumu olduğuna inanmıyor ve ABD (yüzde 11), Almanya (yüzde 7) ve İngiltere’de (yüzde 6) iklim değişimi inkarcıları listesinin başında geliyor.

İKLİM GERÇEKLİĞİ EKSİKLİĞİ BULUNUYOR

Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) bazı insan kaynaklı iklim değişikliği etkilerinin tersine dönmesinin bin yıl alacağını bildirdiği gibi şimdiye kadar en yüksek temmuz sıcaklığının kaydedilmesi, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’daki orman yangınları ve Çin, Kolombiya ve Almanya’daki sel felaketleri de dahil olmak üzere bir dizi küresel olay göz önüne alındığında, Epson’un İklim Gerçekliği Barometresi’nin bulguları, kanıtlara karşı iyimserliğin zaferi ve insanlara zarar verecek bir İklim Gerçekliği Eksikliği olduğunu gösteriyor.

Exit mobile version