Sigorta Gazetesi

Nükleer sigorta havuzu kuruluyor

Meclis’e gönderilen Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi ile nükleer enerji tesislerine sigorta zorunluluğu geliyor. Ayrıca kanun teklifi ile Nükleer Sigorta Havuzu da kurulacak. Nükleer tesis işletenler ya da nükleer enerji alanında faaliyet gösterecek olanlar sigorta yaptıracaklar. Sigorta olmadan faaliyete izin verilmeyecek. Sigorta havuzu, nükleer enerji tesisi kuracak olanların ile bu alanda faaliyet gösterecek olan işletenlerin yükümlülüklerine sigorta sağlanabilmesi amacıyla kurulacak.

Nükleer enerji tesislerine sigorta zorunluluğu geliyor, Nükleer Sigorta Havuzu kuruluyor. Meclis’e gönderilen Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi; nükleer enerji ve nükleer enerjiye yönelik faaliyetlerin yürütülmesi ile ilgili düzenlemeler içeriyor. Kanun teklifi nükleer enerji faaliyetleri sırasında uygulanacak sigorta sistemini de düzenliyor. Sigortanın genel şartları ve Nükleer Sigorta Havuzu’nun şartları Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

Kanun teklifi ile nükleer tesis kurup, işletecekler ve nükleer enerji alanında faaliyet gösterecek olanlar sigorta olmadan faaliyet gösteremeyecek. İşletenler ya zorunlu olarak sigorta yaptıracaklar ya da başkaca bir teminat gösterecekler.

700 MİLYON AVRO TUTARINDA SİGORTA

İşte, Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi ile getirilen sigorta uygulamasının detayları.

NÜKLEER SİGORTA HAVUZU

ZAMAN AŞIMI SÜRESİ 30 YIL

Exit mobile version