Sigorta Gazetesi

Ölen turistlere sigortadan 2.9 milyon TL ödenecek

Geçen hafta Kapadokya’da, içinde 28 İspanyol turistin bulunduğu sıcak hava balonu sert iniş yapmış, balondaki turistlerin 2’si hayatını kaybetmiş, 3 yolcu da yaralanmıştı. Kaza yapan balonun sigortalı olduğu ve kazada hayatını kaybeden turistlere kişi başına sigortadan en fazla 125 bin SDR (2.9 milyon TL) ödeneceğini açıklandı.

Haber: Oben ÜNÜVAR

Kapadokya’da iki turistin hayatını kaybettiği balon kazasında, balonların sigortalı olduğu ve ölen turistlere sigortadan yüklü tazminat ödeneceği belirlendi. Geçen hafta Kapadokya’da içinde 28 İspanyol turistin bulunduğu sıcak hava balonu sert iniş yapmış, balondaki turistlerin 2’si hayatını kaybetmiş, 3 yolcu da yaralanmıştı. Kapadokya’da sefer düzenleyen balonların ve yolcuların sigorta kapsamında ve sigorta teminatlarının da yüksek olduğu açıklandı.

SİGORTASIZ HAVALANAMIYORLAR

Yetkililer, balonların zorunlu sigorta olmadan havalanamayacağını ve yolcu taşıyamayacağını açıkladı. Sigortacılar ise, sıcak hava balonlarını işletenlerin yolcuların sigortasını yaptırmak zorunda olduklarını, sigorta bedelinin balon fiyatı içine dahil edildiğini belirterek, Kapadokya bölgesinde tüm balon işletmelerinin sivil havacılık şartları gereği mesuliyet sigortasını yaptırmak zorunda olduklarını, sigortası olmayan balonların ise uçuşuna izin verilmediğini kaydettiler.

TEMİNAT TUTARI 125 SDR

Sigortanın, yolcuların kaza sonucu vefatına veya sakat kalmasına karşı teminat sağladığını, ayrıca kazada yararlananların sağlık giderlerinin de sigortadan karşılandığını vurgulayan sigortacılar, sigorta teminatının ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini ve teminat tutarının yolcu başına 125 bin SDR (Özel Çekme Hakkı denen uluslararası para birimi) olduğunu kaydettiler.

Geçen hafta kazanın yaşandığı sıcak hava balonun da sigortalı olduğuna dikkat çeken sigortacılar, kazada hayatını kaybeden turistlere kişi başına sigortadan en fazla 125 bin SDR (2.9 milyon TL) ödeneceğini, yaralanan turistlerin de tedavi giderlerinin yine sigortadan karşılanacağını vurguladılar.

Exit mobile version