Sigorta Gazetesi

Ortalama hasar olay başına 46 dolar!

Siber güvenlik şirketi Kaspersky, banka dolandırıcılarının neden olduğu ortalama hasarın olay başına 46 dolar olduğunu açıkladı.

 

Kaspersky’nin anketine göre, kullanıcıların yüzde 50’si 2020’nin ilk yarısında en az bir kez bankacılık dolandırıcılığıyla karşı karşıya kaldı. Vakaların yüzde 72’den fazlasında dolandırıcılık telefon aracılığıyla gerçekleşirken, aramalar daha çok pazartesiden perşembeye ve saat 11 ile 18 arası yapıldı.

Ankete göre, dolandırıcılar, bu tür aramalar için ciddi hazırlık yapıyor ve sosyal mühendislik tekniklerini aktif olarak kullanıyor. Vakaların yüzde 46’sında aradıkları kişinin doğru adını ve soyadını belirten dolandırıcılar yüzde 24’ünde banka kartı bilgilerini bile biliyorlardı. Öne sürülen en yaygın bahaneler veri doğrulama talebi (yüzde 59), banka kartı bloke bilgisi (yüzde 54) ve kredi teklifi (yüzde 63) olarak sıralandı. Dolandırıcılar vakaların yüzde 36’sında SMS kodunu veya kart verilerini almaya çalışırken, her beş vakadan birini de (yüzde 31) güvenli olduğu iddia edilen bir hesaba para aktarmak için ikna etmeye çalıştı.

Kötü Amaçlı Yazılımlarda Yüzde 55 Artış Görülüyor

Kaspersky’den yapılan açıklamada,  Kaspersky Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Orta Doğu Araştırma Merkezi Başkanı Amin Hasbini, finansal dolandırıcılığın büyümeye devam ettiğini, özellikle 2020’nin ilk yarısında Ortadoğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde finansal kötü amaçlı yazılımlarda yüzde 55 artış gördüklerini söylüyor.

Kaspersky, bankacılık dolandırıcılarından korunmanın yollarını şöyle sıralıyor:

Exit mobile version