Sigorta Gazetesi

Riskli sigortalılar havuzunda değişikliğe gidiliyor

SEDDK Başkanı Davut Menteş, riskli sigortalılar havuzunu hem küçülteceklerini hem de dağıtım şeklini değiştireceklerini açıkladı.

Trafik sigortasında riskli sigortalılar havuzunda değişikliğe gidiliyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, riskli sigortalılar havuzunu hem küçülteceklerini hem de dağıtım şeklini değiştireceklerini açıkladı.

Davut Menteş, Türkiye Sigorta Birliği’nin, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, trafik sigortasındaki riskli sigortalılar havuzunda yapacakları değişikliklere değindi. “Riskli sigortalılar havuzu ile ilgili bu yıl içinde yapmak istediğimiz bir değişiklik var” diyen Menteş, havuzun payının yüzde 20’ye ulaştığını kaydetti.

KÜÇÜK ŞİRKETLERİN MALİ BÜNYESİNİ BOZUYOR

Yüzde 20 payın, mevcut dağıtım şekliyle, yarısının trafik sigortası ruhsatı olan sigorta şirketleri arasında eşit dağıtıldığına, kalan yarısının da pazar payı üzerinden dağıtıldığına dikkat çeken Menteş, “Bu büyük yük küçük şirketlerin mali bünyesini zorluyor. Bunu biran önce değiştirmemiz gerekiyor ve tamamını pazar payı üzerinden dağıtmayı planlıyoruz. Riskli sigortalılar havuzunu hem küçülteceğiz hem de dağıtım anahtarını değiştirmiş olacağız, bu yıl içinde” şeklinde konuştu.

Exit mobile version