Sigorta Gazetesi

Salgına, bütçeden 59 milyar lira kaynak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2020 yılı kasım ayı itibarıyla kovid-19 salgını kapsamında ekonomiyi desteklemek amacıyla atılan adımların büyüklüğünün 562 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Oktay, bütçeden toplam 59 milyar lira kaynak ayırıldığını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı bütçesi sunumunda salgında ekonomiye yapılan katkılara değindi. Salgının ilk günlerinde harekete geçerek Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ni uygulamaya başladıklarını belirten Fuat Oktay, vergi ve sosyal güvenlik prim yükümlülüklerini erteleyerek işletmeleri desteklediklerini, 29.4 milyar lira vergi ödemesini ve 40 milyar lira sosyal güvenlik prim ödemesini ertelediklerini, 15 milyar lira tutarında vergi indirimi sağladıklarını söyledi.

Atılan Adımların Büyüklüğü 562 Milyar Liraya Ulaştı

Fuat Oktay, kovid-19 salgın dönemine özel olarak yapılan harcamaların, ertelenen gelirler ve indirimlerle birlikte oluşan finansman maliyeti de dahil edildiğinde bütçeden toplam 59 milyar lira kaynak ayırıldığına değinerek, şunları söyledi:

“Sosyal Destek Programı kapsamında 6,3 milyar lira, kısa çalışma ödeneği kapsamında 21,8 milyar lira, nakdi ücret desteği kapsamında 5,1 milyar lira ve işsizlik ödemesi kapsamında 4,2 milyar lira ödeme yaparak, 1,7 milyar lira normalleşme desteği verdik. Bütçeden yapılan harcamalara ilave olarak Kredi Garanti Fonu limitini artırarak teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin finansmana erişimini sağladık. Hazine destekli KGF ile 326.5 milyar liralık kredi paketleri oluşturduk ve bu kapsamda kasım itibariyle toplamda 267.8 milyar lira kredi ödemesi yaptık. Kasım ayı itibarıyla kovid-19 salgını kapsamında ekonomiyi desteklemek amacıyla atılan adımların büyüklüğü 562 milyar liraya ulaştı.”

Exit mobile version