Sigorta Gazetesi

Salgında tamamlayıcı sağlığa ilgi arttı

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan, salgınla birlikte tamamlayıcı sağlık sigortasına ilginin arttığını belirterek, “Tamamlayıcı sağlık, sigortayı konuşulur kıldı” dedi.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan, kötü bir yıldan geçildiğini ancak sigortacılık alanında iyimser olduğunu söyledi. Koronavirüs sebebiyle tüm dünya ekonomisinin bir anda durma noktasına geldiğini, ama sigorta sektörünün bu durgunluğa çok dahil olmadığını ifade eden Alper Karayazgan, “Özellikle tamamlayıcı sağlık sigortası bir anda ön plana çıktı” dedi

Sigortayı Gençler de Konuşmaya Başladı

Alper Karayazgan, salgında, online platformlar ile birlikte sigorta sektörünün sürece ne kadar hazırlıklı olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, “Sigortacılık artık gençlerin de konuşmaya başladığı bir konu haline geldi. Doğal afetlerin meydana getirdiği hasarlar insanlarda sigorta bilinirliğini artırıyor” şeklinde konuştu.

Alper Karayazgan, sigorta bilincinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Yaygınlaşması gerekiyor ki, ihtiyacı gösterelim. Korkutarak değil, bu risklerin varlığını göstermemiz ve sigortayı tabana yaymamız gerekiyor. Salgınla birlikte tamamlayıcı sağlık sigortası, sigortayı konuşulur kıldı. Tamamlayıcı sağlığa olan ilgi arttı, sigortayı halka anlatmayı kolaylaştırdı.”

Exit mobile version