Sigorta Gazetesi

Salgınla, gelecek kaygısı arttı sigortaya bakış değişti

AvivaSA, kovid-19 salgınıyla beraber sigorta sektörüne yönelik araştırma yaptırdı ve sonuçlarını da açıkladı. Salgın öncesi en büyük endişe ailenin finansal zorluğa düşmesi iken, salgın sonrasında tehlikeli bir hastalığa yakalanmak tüm endişelerin önüne geçerek ilk sırada yer aldı.

AvivaSA, ‘Kovid-19 Salgını Sonrası Sigorta Sektöründeki Tüketici Tutum ve Davranış Değişiklikleri’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. A, B, C1 ve C2 SES grubunda yer alan, 18-65 yaş arası kişilerin örneklem alındığı araştırma, tüketicilerin gelecek için duyduğu kaygının her şeyin önüne geçtiğini ve bu çerçevede tasarrufa ve koruma ürünlerine yöneldiğini ortaya koydu. Salgın öncesi en büyük endişe ailenin finansal zorluğa düşmesi iken, salgın sonrasında tehlikeli bir hastalığa yakalanmak tüm endişelerin önüne geçerek ilk sırada yer aldı.

Sağlık Sorunlarına Karşı Birikim Yapma Eğilimi Arttı

Araştırmanın sonuçlarına göre; hayat sigortası olmayanların yüzde 47’si, bireysel emeklilik planı (BES) olmayanların yüzde 40’ı sigorta yaptırmayı düşünüyor. Bu düşüncelerin şekillenmesinde pandeminin etkisi çok yüksek.

Araştırmanın sonuçlarına;

Tasarruf Yapmak İsteyenlere Öneriler

AvivaSA, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle tasarrufa yönelmek isteyenlere ise şu önerilerde bulunuyor.

Exit mobile version