Sigorta Gazetesi

Seçim, sigorta endüstrisini nasıl etkileyecek?

Şimdilerde, ABD’de ekonomistler, ‘Biden kazanırsa veya Trump yeniden seçilirse, hayat dışı sigorta endüstrisini ne bekleyebilir?’ sorusunun cevabını arıyor. Trump kazanırsa bir değişiklik olmaz, Biden kazanırsa sigortada vergiler artar  görüşü ağırlık taşıyor.

3Kasım’da gerçekleşecek ABD seçimlerinde, şimdi de yeni tartışma konusu, seçimlerin sigorta endüstrisine etkileri. Yabancı basın kuruluşları, “Biden kazanırsa veya Trump yeniden seçilirse, hayat dışı sigorta endüstrisini ne bekleyebilir?” sorusunun cevabını arıyor.

Insurance Jurnal’de yer alan makaleye göre, Donald Trump yeniden seçilirse, mülk ve kaza sigortası endüstrisinin Washington’daki statükodan fazla bir değişiklik görmesi pek olası görünmüyor. Ancak Joe Biden başkanlığı kazanırsa, sigorta sektörü vergiler, iklim-enerji-altyapı, sosyal adalet ve riske dayalı sigorta fiyatlandırması ve diğer konular etrafında bir dizi yasal faaliyet bekleyebilir.

Makalede, 2017’de Trump’ın vergileri düşürmesinin yerli sigortacılar açısından büyük kazanç olduğu, sektörün yabancı sigortacılarla daha rekabetçi olmasına yardımcı olduğu belirtiliyor. Biden’ın kazanması halinde ise sigorta sektörünün başka bir ticari vergi indirimi göremeyeceği vurgulanıyor. Aksine Biden’in şirketler üzerindeki vergileri artıracağı yönünde görüşler hakim.

Exit mobile version