Sigorta Gazetesi

SEDDK’dan 7 şirkete onay

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), katılım sigorta ve bireysel emeklilik şirketlerinin dışarıdan danışma hizmeti alacağı şirketlerin listesini açıkladı. Buna göre 7 şirket SEDDK’dan onay aldı.

1 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan Katılım Esaslı Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Genelgeye göre; bir ya da daha fazla sayıda katılım emeklik fonu bulunan emeklilik şirketleri, DASK, TARSİM, Güvence Hesabı, Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu gibi şirketler ve 2021 yılı sonuna kadar pencere usulüyle faaliyet gösteren sigorta veya reasürans şirketleri danışma komitesi fonksiyonunu dışarıdan hizmet yoluyla alabilecekler.

SEDDK’ya Başvurdular

Bu kapsamda da gerekli koşulları taşıyan ve SEDDK’dan uygunluk alan dernek, vakıf, eğitim ve araştırma merkezi, şahıs veya tüzel kişi firmaları katılım faaliyeti gösteren şirketlere danışma komitesi hizmeti verebilecek. Danışma hizmeti verecek kuruluşların da SEDDK’ya başvurup, onay alması gerekiyor.

Bu başvurular yapıldı ve SEDDK, 7 şirkete, danışma hizmeti verebileceği yönünde onay verdi. SEDDK, onay verdiği şirketlerin ve danışma komite üyelerinin listesini de yayınladı.

7 Şirket Onay Aldı

Bu şirketler şunlar: İSFA İslami Finans Danışmanlık, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi), İslam İktisadı Araştırmaları Vakfı (İktisat Vakfı), KARSEM (Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-Karatay Üniversitesi), İSEFAM (İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi-Sakarya Üniversitesi), İstanbul İslami Finansal Danışmanlık Limited Şirketi, İFSEM (İslam Finans Ekonomi Danışmanlık Şirketi).

Exit mobile version