Sigorta Gazetesi

SEDDK’dan alacak sigortası ile ilgili açıklama

SEDDK, devlet destekli alacak sigortasındaki değişikliklerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, KOBİ’lere kolaylık sağlayacak, daha düşük tutarlarda teminat sunan ve DDAS-Ticari bünyesinde yer alan yeni bir ürün düzenlendiğine dikkat çekildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), tarafından devlet destekli ticari alacak sigortası sisteminin tarife ve talimatları ile çalışma usul ve esaslarına dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı. Yeni düzenleme sonrası SEDDK, açıklama yaptı.

Açıklamada, devlet destekli alacak sigortasında yapılan değişiklikle, DDAS-Ticari ve DDAS-Finansman ürünlerine başvuru yapabilecek KOBİ’lerin kapsamının genişletildiği, daha çok KOBİ’nin sisteme dâhil olmasının amaçlandığı belirtildi.

KOBİ’LERE FİNANSMAN SAĞLIYORUZ

KOBİ’lere kolaylık sağlayacak, daha düşük tutarlarda teminat sunan ve DDAS-Ticari bünyesinde yer alan yeni bir ürün düzenlendiğine de dikkat çekilen açıklamada, “Yeni ürün ile hem KOBİ’lerin DDAS-Ticari ürününü tanımalarına kolaylık getiriyor hem de yılda bir kez olmak üzere KOBİ’lere, ürüne daha kolay ve hızlı başvuru imkânıyla finansman sağlıyoruz” dendi.

SEDDK, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: “Yaptığımız düzenlemelerle Özel Riskler Yönetim Merkezince yürütülen Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemini güçlendirilerek KOBİ’lere destek olmaya devam ediyoruz. 2023 yılında Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine eklediğimiz DDAS-Finansman ürünü ile KOBİ’lerin faaliyetlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları krediye ulaşımlarını kolaylaştırıyoruz.”

Exit mobile version