Sigorta Gazetesi

SEDDK’dan trafik sigortasında yeni düzenleme

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigorta poliçelerinin sonlandırılmasına yönelik yeni düzenlemeye gitti.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigorta poliçelerinin sonlandırılması ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. SEDDK; trafik sigortası sözleşmemelerinin sonlandırılmasına ilişkin sektör duyurusunda değişiklik yaptı ve 30 günlük süreyi 14 güne çekti.

2017 yılında yapılan sektör duyurusuna göre sigorta şirketleri zorunlu trafik sigortası sözleşmelerini iptal ederek, yeni sözleşme düzenleyemiyor. Ayrıca sigorta şirketlerinin ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sayfalarında halihazırda zorunlu trafik sigortası sözleşmesi bulunan işletenler için teklif verilemiyor.

2017 yılındaki duyuruya göre, mevcut zorunlu trafik sigortası sözleşmelerinin vadesinin bitiminin 30 gün öncesinden itibaren yeni sözleşme dönemi için geçerli olmak üzere sigorta şirketleri ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sayfalarında teklif verilebiliyor ve mükerrer sözleşme düzenlenebiliyor.

İşte SEDDK, yeni düzenleme ile bu maddeyi değiştir de 30 günlük süreyi 14 güne çekti. Yeni düzenleme ile mevcut zorunlu trafik sigortası sözleşmelerinin vadesinin bitiminin 14 gün öncesinden itibaren yeni sözleşme dönemi için geçerli olmak üzere sigorta şirketleri ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sayfalarında teklif verilebilecek ve mükerrer sözleşme düzenlenebilecek.

Exit mobile version