Sigorta Gazetesi

Sel hasarının yüzde 18’ini sigortacılar karşıladı

Sel felaketinin büyük zarara neden olduğu Kastamonu, Sinop ve Bartın’da hem toplam zararın boyutu hem de sigortaya düşen pay belli oldu. Buna göre üç ilde sel felaketinin yarattığı hasarın yüzde 18’ini sigortacılar karşıladı.

Kastamonu ve Sinop’taki sel baskınlarının bilançosu netleşti. 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi Kastamonu ve Sinop’ta ciddi hasara neden olmuştu. Sel; Kastamonu’nun Bozkurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Azdavay, Sinop’un Ayancık, Bartın’ın Ulus ilçelerinde ve bağlı köylerinde çok ciddi can kayıplarına ve yıkımlara yol açtı.

Toplam Zarar 590 Milyon TL

Sel nedeniyle Kastamonu’da 7 ilçe sular altında kaldı, köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi. Bozkurt ilçesinde binalar yıkıldı, işyerleri ciddi zarar gördü. Sinop ve Kastamonu’daki sel felaketinin yarattığı toplam hasar belli oldu. Selin zarar verdiği üç ilde kamu zararlarının dışında toplam zarar 590 milyon lirayı buldu.

Sigortacılar 107 Milyon TL Ödeyecek

Peki, bu zararın ne kadarı sigorta şirketleri tarafından karşılandı? Kastamonu, Sinop ve Bartın’da, sigorta şirketlerine 787 araç hasarı, 444 konut ve işyeri hasarı için talep geldi. Toplam hasar talebi adedi 1.231 oldu. Sigorta şirketleri Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle 107 milyon lira hasar ödeyecek.

Buna göre Kastamonu, Sinop ve Bartın’da toplam zararın yüzde 18’ini sigorta şirketleri ödeyecek.

Exit mobile version