Sigorta Gazetesi

Sigorta acenteleri 2022’den ne bekliyor?

Sigorta acenteleri ile yapılan ankete göre acenteler 2022’den umutlu. Büyük çoğunluk yeni senede büyüyeceklerini söylüyor. 2022’de pazarlama stratejileri de değişecek ancak müşterilerle ilişkilerde geleneksel yöntemlerden vazgeçilmeyecek.

Sigorta acenteleri 2022’den umutlu. Avrupa’da yapılan ankete göre acentelerin yüzde 70’i yeni yılda ticari büyümenin olacağını söylüyor. Aon Programs’ın acentelerle yapılan anket sonuçlarına göre, acenteler 2022’de büyüme için iş modellerinde yeni ayarlamalar yapacak.

YENİ ÜRÜNLERE ODAKLANILACAK

Ankete katılan acenteler, 2022’de, ürünlerini geliştirerek, değişen müşteri ihtiyaçlarına uyum sağlayacaklarını söylüyor. Ürün çeşitliliğine eklenecek ürünler arasında başı afetlere karşı ticari ve bireysel ürünler ve sağlık sigortaları.

Ankete göre, pandemi, acente pazarlama stratejilerini yeniden şekillendirdi. Acentelerin yüzde 40’ı, 2022’de, sosyal medyayı, yüzde 22’si ise e-postayı kullanacak. 2020 yılında yapılan benzer ankette web seminerleri en üst sırayı alırken son ankette bu oran yüzde 20’lere kadar geriledi, elektronik postaya olan ilgi ise yüzde 5 arttı.

GELENEKSEL YÖNTEMDEN VAZGEÇİLMİYOR

Acentelerin, 2022’de, pazarlamada keşfetmek istedikleri yeni yöntem ise video ile pazarlama. Arama motoru pazarlaması yüzde 24 ile ikinci sırada geliyor. Ancak anketin sonuçlarına göre, acenteler değişen dinamiklere rağmen müşterileri ile olan ilişkilerinde geleneksel temellerle devam etmek istiyor.

Exit mobile version