Sigorta Gazetesi

Sigorta sektörü felaketten alnının akıyla çıktı

İzmir İktisat Kongresi’nde konuşan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ve Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren konuşmacı olarak katılarak, deprem sonrası sigorta sektörünün çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Eroğlu, sigorta sektörünün felaketten alnının akıyla çıktığını belirtirken, Selva Eren ise DASK olarak 23 milyar TL hasar ödediklerini söyledi.

İzmir İktisat Kongresi’nde düzenlenen “Büyük Afetlerde Yeniden İnşa ve Ekonomi Politikaları” paneline SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ve Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren konuşmacı olarak katıldı.

Eroğlu, sigortanın finansal mimaride stratejik konumda yer aldığını belirterek verilen teminatların finansman bulmak kadar önemli olduğunu kaydetti. Mehmet Akif Eroğlu, Kahramanmaraş depreminin sigortalılık oranının önemi konusunda farkındalık yarattığını söyledi. Eroğlu, “3 milyon araç, 2 milyon ev ve birçok üretim tesisi zarar gördü. Sigortacılık sektörümüz bu felaket sonrası hasar sarılması ve tazminat ödemeleri konusunda alnının akıyla çıkmıştır. Arama kurtarma hadisesi yavaşladıktan sonra hasar tespit konusunda hepimiz sahadayız. Sigortalılık oranı fazla olsun, dünyayla paylaşalım istiyoruz. Sigortalılığı artırmak için çalışmamız gerekiyor” dedi.

EREN: 23 MİLYAR TL ÖDEME YAPTIK

Selva Eren ise konuşmasında, afetten sonra sigorta tazminat ödemelerinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu anlamda her türlü hazırlığımız vardı. Depremde 503 bin dosya ihbarı aldık. Sadece 11 ilden değil diğer illerden de aldığımız toplam ihbar. Yaklaşık 388 bin adet dosyayı tamamladık. 23 milyar TL’lik bir ödeme yaptık. Bu, DASK tarihinin en büyük hasar raporudur. Kurumun işleticiliğini 2020’de aldık. Bu tarihten beri en önemli adım, fonu devraldığımızda 10,5 milyar TL’yi, modelleme çalışmalarımız neticesinde kurumumuzun ödeyebilecek gücü 117 milyar TL’ye çıkardık. İkinci benzer bir afeti karşılayabilecek şekilde yapmış olduk.”

Exit mobile version