Sigorta Gazetesi

Sigorta şirketleri enflasyon muhasebesi uygulamayacak

Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunuldu. Teklifin yasalaşması halinde sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri enflasyon muhasebesi uygulamayacak.

Sigorta, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinde enflasyon muhasebesi uygulanmayacak. Ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunuldu. Yasa teklifi 80 maddeden oluşuyor. Teklife göre, banka ve finans kurumlarında 2024 ve 2025’te enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.

Sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri de enflasyon muhasebesi uygulamayacak. Kanun teklifi ile 6361 sayılı Kanun kapsamındaki şirketler, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinin geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere 2024 ve 2025 hesap dönemlerinde yapacakları enflasyon düzeltmesi sonucu oluşacak kar veya zarar farkı kazancın tespitinde dikkate alınmaması öngörülüyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı’na, bu kurumlarca geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere 2026 hesap döneminde enflasyon düzeltmesi yapılması durumunda, enflasyon düzeltmesi sonucu oluşacak kar veya zararların kazancın tespitinde dikkate alınmaması yönünde düzenleme yapma yetkisi de veriliyor.

Exit mobile version