Sigorta Gazetesi

Sigortacılar, en büyük zararla karşı karşıya

Sigortacıların, gözü kulağı Tokyo Olimpiyatlarında, Olimpiyatlar iptal olursa, sigortacılar, şimdiye kadarki en büyük talep olan 2-3 milyar dolarlık zararla karşı karşıya kalacak.

Editör: Serdar YİĞİTOL

Sigortacılar, Tokyo Olimpiyatları’nın bu yıl iptal edilmesi halinde, küresel etkinlik iptali pazarında şimdiye kadarki en büyük talep olan 2-3 milyar dolarlık bir zararla karşı karşıya kalacaklar. Reuters da yer alan habere göre, Tokyo Olimpiyatları iptal edilirse sigortacılar çok yüksek zararlar ile karşılaşacak.

Habere göre, Japonya, üçüncü bir kovid-19 dalgası nedeniyle şu anda olağanüstü hal altında. Oyunlar, geçen sene salgın nedeniyle 12 ay ertelenmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) ve Japon organizatörler, başka bir erteleme olmayacağı yönünde kararlılar ve oyunların tekrar ertelenmek yerine iptal edilmesi daha muhtemel görünüyor.

2 Milyar Dolarlık Sigorta Koruması

Habere göre, etkinlik iptal sigortacıları, pandeminin bir sonucu olarak zor bir yıl geçirdi. Festivaller, konferanslar ve spor etkinlikleri tüm dünyada ertelendi veya iptal edildi. Broker Howden, kovid-19 nedeniyle iptal kayıplarının 5-6 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Ancak Olimpiyatların iptali açık ara en büyüğü olacak gibi gözüküyor.

Habere göre, Tokyo Olimpiyatları’nın yaklaşık 2 milyar dolarlık sigortalı olduğu ve diğer sigorta tutarlarının da 600 milyon dolar olduğu tahmin ediyorlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yaz oyunları için yaklaşık 800 milyon dolarlık koruma sağlıyor.

Bulaşıcı Hastalık Teminatı Var

Ayrıca televizyonlar, sponsorlar, spor takımları, eğlenceler ve diğer kuruluşlarının iptal sigortalı olduğu ve bu sigortaların yıllar önce alındığı ve büyük olasılıkla da bulaşıcı hastalıkları da kapsadığı belirtiliyor.

Reuters’da yer alan habere göre de Lloyd’s of London sigortacıları, Munich Re ve Swiss Re gibi küresel reasürörlerle birlikte etkinlik iptali pazarında aktif olan şirketler arasında. Haberde, Munich Re’nin Tokyo Olimpiyatları’da 500 milyon dolarlık bir riski olduğu da belirtiliyor. Swiss Re’nin de 250 milyon dolarlık bir riske sahip olduğu haberde yer alıyor.

Exit mobile version