Sigorta Gazetesi

Sigortacılar özel piyasalara yatırımı sevdi

Mercer ve Oliver Wyman’ın yayınladığı 2024 Küresel Sigorta Anketine göre, sigorta şirketlerinin neredeyse dörtte üçü (%73) halihazırda özel piyasalara yatırım yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

Sigorta şirketlerinin dörtte üçü özel piyasalara yatırım yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Özel piyasalar sigorta portföylerinin dayanak noktası haline geldi. Mercer ve Oliver Wyman’ın yayınladığı 2024 Küresel Sigorta Anketine göre, sigorta şirketlerinin neredeyse dörtte üçü (%73) halihazırda özel piyasalara yatırım yapıyor veya 2024’te bunu yapmayı planlıyor. 10 kişiden dördü (%39) özel piyasa yatırımlarını artırmayı planlıyor.

Mercer’in Finansal Kurumlardan Sorumlu Küresel Başkanı Amit Popat, “Yüksek faiz oranları ve sabit gelir oynaklığının yanı sıra enflasyonla ilgili ciddi belirsizlik nedeniyle birçok sigorta şirketi yatırım çerçevelerini yeniden değerlendiriyor ve fazla nakdi değerlendirmenin yollarını değerlendiriyor” diyor.

PİYASA OYNAKLIĞI ŞİRKETLER İÇİN SORUN 

Önümüzdeki 12 ay boyunca sigorta şirketlerinin yatırım çerçeveleri için en çok bahsedilen zorluk piyasa oynaklığı (%61) oldu ve birçok kişiyi sabit gelir stratejilerini yeniden değerlendirmeye sevk etti. Sigorta şirketlerinin yüzde 60’ı, önümüzdeki yıl için en önemli yatırım fırsatının temel sabit gelir portföylerini optimize etmek olduğunu belirtiyor. Bunu, portföylerini geleneksel varlık sınıflarından uzaklaştırmak (%51) ve likidite azlığını getiri unsuru olarak kullanmak (%37) takip ediyor.

Sigorta şirketlerinin yalnızca yüzde 7’si 2024’te nakdi artırmayı planlarken, yüzde 27’si riski azaltmayı planlıyor. Bu doğrultuda, sigorta şirketlerinin neredeyse yarısı (%49) portföylerinde fazla likidite olduğunu bildiriyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE YATIRIM

Gelişen mevzuat gerekliliklerinin karşılanması, 2024’te sigortacılar için en çok dile getirilen operasyonel zorluk (%61) olsa da veri yönetimi de bir diğer önemli endişe kaynağı. Sigortacılar ayrıca muhasebe ve düzenleme ihlallerini (%39) portföyler arasında yatırım kararlarının uygulanmasında en büyük zorluk olarak görüyor.

Birleşik Krallık’ta (%100), Avrupa’da (%80) ve Asya’da (%75) sigorta şirketlerinin çok daha büyük bir oranı, ABD’deki emsallerine kıyasla sürdürülebilirlik konularını yatırım süreçlerine dahil ediyor. Dünya çapında sigorta şirketlerinin üçte ikisinden fazlası (%68) yatırım karar alma süreçlerine sürdürülebilir yatırım faktörlerini dahil ettiklerini bildiriyor, ancak bu oran geçen yıla göre düşük.

Exit mobile version