Sigorta Gazetesi

Sigortada hissedar getirisi hayal kırıklığı yarattı

Boston Consulting Group’un, 2022 Sigorta Değer Yaratanları Raporu’na göre, küresel sigorta endüstrisinin yıllık ortalama Toplam Hissedar Getirisi (TSR), son yıllarda hayal kırıklığı yarattı ve öz sermaye maliyetinin altında kaldı.

Küresel sigorta endüstrisinin yıllık ortalama Toplam Hissedar Getirisi (TSR) öz sermaye maliyetinin altında kaldı. Boston Consulting Group, 2022 Sigorta Değer Yaratanları Raporu yayınladı. Rapora göre, küresel sigorta endüstrisinin TSR’si (Toplam hissedar getirisi), bir yatırımcının bir yatırımdan, özellikle hisse senetleri veya hisse senetlerinden elde ettiği toplam tutarı gösteren bir finansal performans ölçüsüdür), son yıllarda ortalama olarak hayal kırıklığı yarattı ve öz sermaye maliyetinin altında kaldı.

Bazı oyuncuların yıllar içinde sürekli olarak daha iyi performans gösterdiğine değinilen raporda, “Analizlerimiz, her bir TSR bileşenine önemli katkısı göz önüne alındığında, sürdürülebilir uzun vadeli değer yaratmayı teşvik etmek için karlı büyümenin çok önemli olduğuna işaret ediyor” denildi. Rapordan, çarpıcı konu başlıkları şöyle:

27’İNCİ SIRAYA YERLEŞTİ

2021’de, Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik’te sigorta pazarında sigortacılar için ortalama yıllık TSR yüzde 16 idi. Bu, -3’ten belirgin bir gelişmeydi. Bununla birlikte, sektörün 2017’den 2021’e kadar olan beş yıl için yaklaşık yüzde 7’lik yıllık ortalama TSR’si, S&P 500 için olan yüzde 15’lik ortalamanın oldukça altındaydı ve Boston Consulting Group (BCG) tarafından izlenen 33 sektör arasında sigortayı 27. sıraya yerleştirdi. 2022’nin ilk yarısı boyunca, sektörün ortalama TSR’si –%1’di. Bu, zorlu makroekonomik ortamdan daha fazla etkilenen diğer sektörlere kıyasla nispeten güçlü bir performanstı.

Exit mobile version