Sigorta Gazetesi

Şirketlere sosyal medya kullanım rehberi

Dünya çapında 4.6 milyar sosyal medya kullanıcısı var ve her saniye 13 yeni kullanıcı ekleniyor. Sosyal medyada açık riskler olsa da şirketlerin bu büyüyen hizmet kanalının etkin ve verimli kullanımından kazanacakları çok şey var.  Müşteriler ayrıca sosyal medyada müşteri hizmetleri taleplerine yanıt veren şirketlere yüzde 20 ila 40 daha fazla harcama yapıyor. Müşterilere sosyal kanallarda yanıt vermeyen şirketler, yanıt veren işletmelere kıyasla yüzde 15 daha yüksek müşteri kaybetme oranıyla her yıl müşteri kaybediyor. Peki, kuruluşlar sosyal medyayı tam hizmet kanalı olarak kullanmaya yönelirken karşılaştıkları zorluklar neler? Sosyal kanallarda uçtan uca müşteri hizmeti sunma konusunda mükemmel bir yaklaşım nasıl olur?

Kötü hizmet, artık geleneksel çağrı merkezleri ve e-posta kanalları aracılığıyla özel olarak çözülmüyor, artık sosyal medya var. İnsanlar giderek 7/24 hızlı yanıt bekliyor ve sosyal medya; müşteri hizmetleri etkileşimleri için tercih edilen ve zorlu bir kanal haline geliyor. Bir anket, tüketiciler kötü bir deneyim yaşadığında, yarısının sosyal medyada herkese açık olarak şikayet edeceğini ortaya koyuyor. Eğer hiç cevap almazlarsa, yüzde 81’i o şirketi arkadaşlarına tavsiye etmeyecek.

Mc Kinsey&Company, “Hizmet farklılaştırıcısı olarak sosyal medya: Nasıl kazanılır?” başlıklı bir makale yayınlayarak, şirketlerin sosyal medyayı nasıl kullanacaklarını ve sosyal medyayı nasıl fırsata çevireceklerini detaylı anlattı. İşte o makaleden çarpıcı başlıklar.

Şirketler, müşterilerinin tercih ettiği sosyal kanallarda mevcut ve duyarlı olmak için her zamankinden daha fazla baskı altında. Doğru strateji, organizasyon yapısı, süreçler ve yetkilendirilmiş çözüm ekipleri ile şirketler, birçok lider şirketin yapabildiği gibi, olumlu marka deneyimleri sağlamak için sosyal medyayı kullanabilir.

PR FELAKETİ HALİNE DÖNÜŞEBİLİR

Ekim 2021’de dünya çapında 4,6 milyar sosyal medya kullanıcısı vardı ve her saniye 13 yeni kullanıcı ilk sosyal medya hesabına kaydoluyor. Sosyal medya hızla birçokları için birincil iletişim ve sosyal etkileşim kanalı haline geliyor. Müşterilerin sosyal medyada şirketlerle nasıl etkileşim kurduğu da değişiyor. Birçok müşteri sosyal medyaya yöneldi. Günümüz müşterileri, genel istekler, sorgular ve geri bildirimler için giderek daha fazla sosyal medya kullanıyor. Sosyal içerik hızla viral hale gelebilir ve potansiyel olarak küçük veya izole müşteri hizmetleri sorunlarını PR felaketlerine dönüştürebilir.

Sosyal medyada açık riskler olsa da şirketlerin bu büyüyen hizmet kanalının etkin ve verimli kullanımından kazanacakları çok şey var.  Müşteriler ayrıca sosyal medyada müşteri hizmetleri taleplerine yanıt veren şirketlere yüzde 20 ila 40 daha fazla harcama yapıyor. Müşterilere sosyal kanallarda yanıt vermeyen şirketler, yanıt veren işletmelere kıyasla yüzde 15 daha yüksek müşteri kaybetme oranıyla her yıl müşteri kaybediyor.

SOSYAL MEDYADA DURUM ANALİZİ

PEKİ NELER YAPILMALI?

SOSYAL MEDYA PLANLAMASINDA BUNLARA DİKKAT EDİN!

En iyi uygulamalı bir sosyal medya hizmet yaklaşımı oluşturmak için kuruluşlar aşağıdaki ilkeleri göz önünde bulundurabilir:

Exit mobile version