Sigorta Gazetesi

Şirketleri, trafik sigortasında rahatlatacak adım

SEDDK, iskonto oranını yüzde 28’ten yüzde 35’e yükseltti. Düzenleme ile özellikle trafik sigortasında IBNR rezervleri gevşemiş olacak ve sigorta şirketleri fiktif kar elde etmiş olacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (SEDDK), sigorta şirketlerini trafik sigortasında rahatlatacak düzenleme geldi. SEDDK, iskonto oranını yüzde 28’ten, 35’e yükseltti.

SEDDK, muallak tazminat karşılığından kaynaklanan net nakit akışlarının iskonto edilmesi hakkındaki genelgede değişikliği gitti. Buna göre, net nakit akışları finansal raporlama dönemi tarihi itibariyle yüzde 35 oranı dikkate alınarak peşin değere iskonto edilecek. Yeni düzenleme uygulamaya girdi ve 31 Aralık 2023 tarihli finansal tablolarını hazırlamayan şirketler bu genelge hükümlerini 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle uygulayabilecek.

Yeni düzenleme özellikle trafik sigortasında sigorta şirketlerini rahatlatacak. Düzenleme ile özellikle trafik sigortasında IBNR rezervleri gevşemiş olacak ve sigorta şirketleri fiktif kar elde etmiş olacak. Bu da her geçen yıl daha da zararın arttığı trafik sigortasında, sigorta şirketlerini bir nebze de olsa rahatlatacak.

Exit mobile version