Sigorta Gazetesi

‘Solunum yetmezliği gibi prim yetmezliği oluştu’

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, trafik sigortasında 7. kademede prim yetmezliği oluştuğuna dikkat çekerek, “Primler öyle bir noktaya geldi ki orada da bir solunum yetmezliği gibi prim yetmezliği oluyor. Tamam, iyi risk ama ödediği prim diğer kötü riskleri karşılamaya yetmiyor” dedi.

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, trafikte 100 kişiden 5’nin hasar yaptığını, bütün sorunun da yüzde 5’lik kesimden kaynaklandığını söyledi. 24 Kasım’da Quick Sigorta Acenteler Toplantısı’nda düzenlenen Sigorta Gündemi panelinde konuşan Ahmet Yaşar, trafik sigortasında sorunun sadece prim olmadığını kaydetti.

100 KİŞİDEN 5’İ HASAR YAPIYOR

Ahmet Yaşar, trafik sigortalarında hasar frekansının sadece yüzde 5 olduğunu, 100 kişiden 5’nin hasar yaptığını belirterek, “Doksan beş kişi ne olduğunu anlayamıyor. Doksan beş kişi diyor ki, bu sigortacıların derdi ne kardeşim? Bunlar yatıyorlar, kalkıyorlar, bir şeyler anlatıyorlar, sürekli bizim primlerimizi arttırıyorlar. Sürekli bir zamdan bahsediliyor. Ben kaza yapmıyorum. Yanındakine soruyor, o da yapmıyor. Çünkü 95 kişiyi ilgilendiren bir konu yok. Dolayısıyla bizim konunun bu tarafına da mutlaka iniyor olmamız lazım” dedi.

Ahmet Yaşar, 7. kademede prim yetmezliği oluştuğuna dikkat çekerek, “Primler öyle bir noktaya geldi ki orada da bir solunum yetmezliği gibi prim yetmezliği oluyor. Tamam, iyi risk ama ödediği prim diğer kötü riskleri karşılamaya yetmiyor” şeklinde konuştu.

İYİ RİSKLER SİSTEMİN DIŞINA ÇIKIYOR

Ahmet Yaşar, trafik sigortasındaki bir başka soruna da değinerek, bu konuda şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen gün bize bir dava geldi. Adam diyor ki, ‘bana 5 bin lira tazminat ödediniz, 22 bin lira görünüyor kayıtlarda’. Baktık; doğru. Niye doğru? Çünkü bunun anaparası, ana tazminatı sadece 5 bin lira. Geri kalan 17 bin lira diğer ücretlerden oluşuyor. Vekaletinden bilirkişi ücretlerine kadar diğer dosya masraflarına kadar birçok masraf var. Dolayısıyla sigortalı bunun da farkında değil. Kendisi vekaleti veriyor ama farkında değil. Bizim bu detaylara inmemiz, bu detayları çalışmamız lazım. Olayı kurtarabileceğimiz yerler sadece prim değil.”

Ahmet Yaşar, sigortacılıkta prim arttıkça iyi risklerin sistemin dışına çıktığını ifade ederek, “İyi riskler sistemin dışına çıktıkça da siz primi ne kadar artırırsanız artırın bu zararı telafi etme şansınız bir gün kalmayacak” şeklinde konuştu.

Exit mobile version