Sigorta Gazetesi

Tahıl koridoru anlaşması bitti, sigorta da durdu

Marsh, Rusya’nın Birleşmiş Milletler destekli anlaşmadan çekilmesinin ardından Ukrayna’nın güvenli deniz koridoru üzerinden tahıl sevkiyatını teminat altına alan kargo sigortasını askıya alındığını açıkladı. Lloyd’s of London sigorta piyasası şimdiden Karadeniz bölgesini yüksek risk listesine aldı.

Marsh, Rusya’nın Birleşmiş Milletler destekli anlaşmadan çekilmesinin ardından Ukrayna’nın güvenli deniz koridoru üzerinden tahıl sevkiyatını teminat altına alan kargo sigortasını askıya alındığını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, Moskova, tahıl ihracat anlaşmasından çekildi. Lloyd’s of London sigorta şirketi Ascot liderliğindeki deniz kargo ve savaş tesisi, diğer sigortacılarla birlikte, kargo başına 50 milyon dolara kadar teminat sağladı.

Reuters’ın haberine göre, koridordan sevkiyatı sağlamak için sigorta hayati önem taşıyor. Kremlin, Moskova’nın güvenlik garantisi olmadan Ukrayna’nın Karadeniz terminallerinden tahıl taşıma girişimlerinin risk taşıyacağı konusunda uyardı, çünkü Kiev bu suları askeri faaliyetler için kullandı. Marsh’ın denizcilik ve kargodan sorumlu küresel başkanı Marcus Baker, “Gizliliğin devam edeceğine dair her türlü beklenti var, ancak bunun bedeli ağır olabilir” dedi.

Habere göre, gemi sahipleri Rusya’nın onayı olmadan gemilerinin bir savaş bölgesine girmesine izin verme konusunda isteksiz olabilirler. Baker, “Şu andaki duruma üç veya dört hafta öncesine göre bakarsanız, tüm bölgenin daha riskli bir bölge olması muhtemeldir” dedi. Lloyd’s of London sigorta piyasası şimdiden Karadeniz bölgesini yüksek risk listesine aldı.

Exit mobile version