Sigorta Gazetesi

Tarım sigortası olmayan çiftçiye Afet Fonu’ndan kuraklık desteği

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, şiddetli bir kuraklık dönemi yaşandığını ifade ederek, “Üreticilerimizin TARSİM kapsamında sigortaları varsa zaten zararları oradan karşılanacak. TARSİM kapsamında olmayan diğer üreticilerimize de Afet Fonu’ndan yardım yapılacak” dedi.

Sigortası olan çiftçi kuraklık zararını TARSİM’den alacak, tarım sigortası yaptırmayanlara devlet yardım edecek. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, şiddetli bir kuraklık dönemi yaşandığını belirterek, üreticilerin TARSİM kapsamında sigortaları varsa zararların sigortadan karşılanacağı, TARSİM kapsamında olmayan üreticilere ise Afet Fonu’ndan yardım yapılacağını söyledi.

Dekar Başına 100 Lira Destek

Tunç, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, şiddetli kuraklık döneminden geçildiğini, kuraklığın tarımsal alanı çok etkilediğini ifade ederek, “Kuraklık, susuz ve kuru ortamda üretilen buğday, arpa, mercimek ve nohut gibi tarımsal ürünlere zarar verdi. Bu ürünlerimizin rekoltelerinde bazı önemli olumsuz etkileri oldu. Bu da kuraklıktan kaynaklı hasarların oluşmasına sebep oldu. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kuraklıktan etkilenen üreticilerimize ve çiftçilerimize kuraklığın oranına bağlı olarak dekara 100 liraya kadar destekte bulunulacağının müjdesini verdi” dedi.

Sigortası Olan TARSİM’den Alacak

Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuraklık tespit çalışmalarının ardından kuraklığa maruz kalan üreticilere dekara 100 liraya kadar destek verilecek. Diğer verilen desteklerle birlikte üreticilere dekar başına destek 150 liraya kadar çıkacak. Çiftçilerimizin kayıpları böylelikle bir nebze telafi edilecektir. Üreticilerimizin TARSİM kapsamında sigortaları varsa zaten zararları oradan karşılanacak. TARSİM kapsamında olmayan diğer üreticilerimize de Afet Fonu’ndan yardım yapılacak.”

Exit mobile version