Ülkemizdeki üreticilerin emeğinin güvencesi TARSİM, son yıllarda uluslararası düzeyde arttırdığı temasları ve benzer uygulamalara rol model olup rehberlik etmesi ile başarılarını taçlandırıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Berlin kentinde Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği’nin (AIAG) ev sahipliğinde düzenlenen hasar tespit seminerine ve İsviçre’nin Zürih kentinde Uelzener Sigorta’nın ev sahipliğinde ve Swiss Re Şirketi’nin katkılarıyla düzenlenen Hayvan Hayat Sigortaları Çalışma Grubu Toplantısı’na katılım sağlandı.
(BASIN BÜLTENİ) 30 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen ve mısır ürününde fırtına ile kuraklık hasarlarının incelendiği seminere, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş.’den yetkililer katılım sağladı. 20 farklı ülkeden 170 katılımcı ile gerçekleştirilen organizasyonda, Almanya’nın tarım sigortaları sistemi, çalışmaları ve mısır ürününde hasar tespit için kullanılan metodolojiler hakkında bilgiler alan TARSİM Heyeti, seminer sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılım sağladı. Katılımcılar ile fikir alışverişinde bulunan Heyet ayrıca, 2024 yılında ülkemizde düzenlenecek “Fındık Ürününde Hasar Tespit Semineri” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş.’den yetkililerin yer aldığı bir başka TARSİM Heyeti ise, 3-5 Eylül tarihleri arasında, Alman Sigorta Şirketi Uelzener Sigorta’nın organizasyon sahipliğinde ve Swiss Re Şirketi’nin katkılarıyla İsviçre’de gerçekleştirilen Hayvan Hayat Sigortaları Çalışma Grubu Toplantısı’na katılım sağladı. Almanya, Hollanda, İtalya, Avusturya, İsveç, İsviçre, İspanya ve İsrail’den katılımcıların hazır bulunduğu toplantıda, bu ülkelerdeki Hayvan Hayat Sigortaları uygulamalarına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. TARSİM Heyeti, Epidemik hastalıklardan kaynaklı hayvan kayıpları ve zararların işletmelerde oluşturduğu ekonomik kayıpların üretici nezdinde Devlet tarafından tanzim şekli ve hayvan hayat sigortaları uygulamaları konulu sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, 2024 yılında uygulamaya alınması planlanan yeni teminat ve uygulamalar hakkında fikir alışverişinde de bulunuldu. Program çerçevesinde, Agrovet Strickhof Veteriner Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen saha çalışmasında, büyükbaş hayvanlarda besleme, bakım, yem ve deneysel uygulamalar hakkında bilgi edinildi.