HDI Sigorta, Kuzey Kubrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği acenteler toplantısında geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptı ve gelecek hedeflerini belirledi. Acenteler toplantısında HDI International CEO’su Wilm Langenbeach ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan birer konuşma yaptı.
AYTAÇ NALLAR/KKTC
HDI Sigorta, Kuzey Kubrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği acenteler toplantısında geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptı ve gelecek hedeflerini belirledi. Acenteler toplantısında HDI International CEO’su Wilm Langenbeach ve HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan birer konuşma yaptı.
Wilm Langenbeach, 2022 yılında primlerde euro bazında 50 milyonu geçtiklerini, net karın 1 milyar euroyu aştığını belirterek, “Gelecek yüzyıl için daha fazlasını hedefliyoruz. 2024 için hedefimiz 1.4 milyar euroya erişmek. Şirket olarak sadece güçlü değil aynı zamanda dirençli olmamız gerekiyor. Bulunduğumuz dönemde birçok riskle karşı karşıyayız. Bunun için de çeşitliliğe ihtiyacımız var. Yatırımlarımıza önem veriyoruz. Dört farklı segmentte çalışıyoruz. En büyük hedefimiz Latin Amerika ve Avrupa’daki ilk 5 şirketten biri olmak” dedi.
BÜYÜMEK İÇİN KARLILIĞI KORUMALIYIZ
Büyüyebilmek için karlılığın koruması gerektiğini söyleyen Langenbeach, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için de güçlü ve sürdürülebilir bir şirket olmamız gerekiyor. Bu da özkaynak karlılığının yüzde 10 seviyesinde olması ile mümkün. 2023’ün ilk yarısında da özkaynak karlılığımız yüzde 12 seviyesinde. Oto sigorta konusunda iyi bir yerdeyiz ancak oto dışı, hayat ve sağlık sigortalarında da aynı noktaya gelmek istiyoruz. Daha iyi ve verimli hizmet verebilmek için dijitalleşme konusunda da her türlü atılımı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Satın almalar ve ortaklıklar konusunda da yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu stratejik hedeflerimize uygun olarak Fiba Emeklilik ve 2022 yılında yine Türkiye Finansla iş ortaklığı gerçekleştirdik.”
Türkiye’nin geleceği ve potansiyeline inandıklarının altını çizen Langenbeach, “Türkiye büyük ve dinamik bir nüfusa sahip. Büyüyen bir GSYH var. Çok fazla sigorta şirketi var ancak sigortalı oranı düşük. Öte yandan, Türkiye’nin karşılaştığı zorluklar, yüksek enflasyon ve yakın zaman önce gerçekleşen deprem nedeniyle yaşanan kayıplar değil; aynı zamanda sigorta alanındaki düzenlemelerden dolayı sıkıntılar da var” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 187 İLE SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜDÜK
HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, son 25 yılda sigorta sektöründe birçok değişiklik olduğunu belirterek, “Sektöre katılan şirketler olduğu gibi aramızdan ayrılanlar da oldu. HDI Sigorta özelinde 28 yıllık bu süreçte büyük bir başarı hikayesi var ve burada acentelerimizin rolü çok büyük. İlk yılın sonunda 180 acentemiz varken, bugün Türkiye’nin dört bir yanında 3 bin 500’ün üzerinde acentesiyle, 800’den fazla çalışanımızla hizmet veren büyük bir şirkete dönüştük” dedi.
2022 yılını yüzde 187’lik bir prim büyümesi ile sektörün üzerinde büyüyerek kapattıklarına dikkat çeken İşcan, şu açıklamaları yaptı:
“Hemen her branşta sektörün üzerinde büyüme yakaladık. 2023’ün ilk 8 ayında da yine kaskoda ve sağlıkta sektörün üzerinde, trafikte ise sektöre paralel bir büyümemiz var. HDI Sigorta şu anda prim üretiminde 4. sırada yer alırken bazı alanlarda da liderliğini gösterdi. Özellikle kasko sigortalarında son yıllarda gösterdiği başarı sonucunda şu anda sektör lideriyiz. Nakliyat sigortaları, hukuksal korumada sektör lideriyiz. Genel sorumlulukta pazar lideriyiz. Tarım sigortalarında da acente kanalı itibariyle ilk sıradayız.”
ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 80’İ ACENTELERDEN
HDI Sigorta’nın bir acente şirketi olduğunu ifade eden İşcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üretimimizin yüzde 80’ini acentelerimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Acentelerimizin büyüme oranı ise yüzde 195. Marka değerimizin yükselmesinde ve gelişiminde acentelerimizin katkısı büyük. Zamanınız çok kıymetli dolayısıyla hem zamandan tasarruf etmek hem de işi daha verimli hale getirmek için teknolojiden üst düzeyde yararlanmamız gerekiyor. Teknoloji, insan aklı tecrübeyle entegre olduğunda çok iyi sonuçlar verebilir. Var olan teknolojik gelişmeleri saha bilgisiyle birleştirerek doğru noktalara gelebiliriz. Teknolojiyi ve veriyi insanı merkeze alacak şekilde kullanmamız gerekiyor.