Sigorta Gazetesi

Trafik sigortası primlerine düzenleme

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayımladığı yeni genelge ile sigorta şirketlerine mayıs ayı başından itibaren trafik sigorta primlerini her ay yüzde 2,25 artırma hakkı tanıdı. Mevcut durumda şirketler trafik primlerini aylık yüzde 1,5 artırabiliyorlardı.

Sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerini, mayıs ayı başından itibaren yüzde 2,25 artırabilecekler. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yeni bir genelge yayımladı. Genelgede, “Azami prim tutarları 2022 yılı Mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2,25 olarak artırılacaktır” denildi.

Sene başında yayınlanan genelge ile sigorta şirketlerine, 2022’nin Şubat başından itibaren trafik sigortası primlerini her ay yüzde 1.5 artırma hakkı tanınmıştı. Ayrıca 1 Şubat tarihinde de bir kereliğine trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artışa gidilmişti. SEDDK, 13 Nisan’da yayınladığı genelge ile sigorta şirketlerine mayıs ayı başından itibaren trafik sigorta primlerini her ay yüzde 2,25 artırma hakkı tanıdı.

YÜZDE 1,5’TAN 2,25’E ÇIKTI

Trafik sigortasında il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişine göre primleri SEDDK belirliyor. Tavan fiyat uygulaması çerçevesinde de SEDDK, sigorta şirketlerine, trafik sigortası fiyatlarını her ay belli oranda artırma hakkı da tanıyor. Sigortacılar da SEDDK’nın belirlediği fiyatın üzerine çıkamıyor ama isterlerse altına inebiliyor. 2021’in son günü trafik sigortası tavan fiyatları ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre, sigorta şirketleri, azami prim tutarlarını, 2022’ni şubat ayı başından itibaren her ay yüzde 1.5 oranında artırabileceklerdi. Ayrıca 1 Şubat tarihinde bir kereliğine olmak üzere de trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artış yapılmıştı.

Yeni genelge ile sigorta şirketleri mayıs ayının başından itibaren her ay trafik sigortası primlerini, bir önceki aya göre yüzde 2,25 artırabilecekler. Böylece SEDDK, aylık prim artış oranını yüzde 50 artırmış oldu.

Exit mobile version