Sigorta Gazetesi

‘Trafik, taşınabilir yük olmaktan çıktı’

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, tahmin yapılamayan bir ortamda sigorta yapmanın mümkün olmadığını belirterek, “Sistemimizi açtık, 24 saat poliçe kesiyoruz ama bu ne bizim ne de başkaları için adil bir sistem değil” dedi.

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, trafik sigortasının taşınabilir yük olmadığını söyledi. Uluçeçen, 24 Kasım’da Quick Sigorta Acenteler Toplantısı’nda düzenlenen ve SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Sigorta Tatbikatçıları Derneği Başkanı Fahri Altıngöz, Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar’ın konuşmacı olarak katıldığı Sigorta Gündemi panelinde konuştu.

KAR ÖNGÖRMEDİK AMA BELİRSİZLİK VAR

Levent Uluçeçen, Quick Sigorta’nın trafik branşında poliçe kesememe sorunu olmasa da bunun taşınabilir bir yük olmadığını belirterek, “Sistemimizi açtık, 24 saat poliçe kesiyoruz ama bu ne bizim ne de başkaları için adil bir sistem değil. İlk üç ayda 500 milyon TL zarar açıkladık. Gerçi biz, kurulduğumuzdan beri hiçbir zaman trafik branşından kar öngörmemiştik. Bu dünyada da böyle. Ama bir de belirsizlik söz konusu” dedi.

TRAFİK SİGORTASI LİKİT YÖNETİMİDİR

Uluçeçen, tahmin yapılamayan bir ortamda sigorta yapmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaman içinde azalmış olsa da trafik branşındaki zarar, sektördeki tüm şirketleri olumsuz etkiledi ve kaçınmaya başladılar. SEDDK’nın son dönemdeki düzenlemelerinin pozitif etki yaratacak adımlar olduğunu düşünüyorum. Sigorta dediğiniz şey bir dayanışma ürünüdür ve iyi kullanıcı ve kötü kullanıcının ayrımını dikkatlice yapıp iyi kullanıcı sayısını artırmak gerekir ki kötü kullanıcının zararı karşılanabilsin. Trafik sigortası bir likit yönetimidir ve bunu iyi yönetemezseniz katlanarak zarar edecektir.”

Levent Uluçeçen, trafik sigortasında açıklanan zarara rağmen iyi yatırımlar sayesinde özkaynaklarının 200 milyon TL artırdıklarına da dikkat çekerek, “Güçlü bir sermaye olduğu için sigortacılık yapabildik ve arz güvenliğine önem verdik. Sektörün yüzde 20 poliçesini kesen bir şirket olarak sermayedarın desteği ve gelecek önlem paketleri beklentisiyle yolumuza devam ettik” dedi.

Exit mobile version