Sigorta Gazetesi

TSB, o verileri kamuoyuna açtı. İşte, trafik sigortası

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), başlattığı yeni uygulama ile trafik sigortasında Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) üretim rakamlarını, hasar adetlerini ve yürürlükteki poliçe adetlerini yayımlamaya başladı. 2024’ün ilk iki ayında trafik sigortasında düzenlenen poliçe adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,66, hasar dosya adedi ise yüzde 19,17 arttı.

2024’ün ilk iki ayında trafik sigortasında düzenlenen poliçe adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,66, hasar dosya adedi ise yüzde 19,17 arttı. Trafik sigortasındaki riskli sigortalılar havuzunda ise bu yılın ilk iki ayında yazılan poliçe adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,63 artarken, hasar dosya adedi de yüzde 20,44 arttı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), başlattığı yeni uygulama ile trafik sigortasında Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) üretim rakamlarını, hasar adetlerini ve yürürlükteki poliçe adetlerini yayımlamaya başladı.

HASARLAR YÜZDE 30 ARTTI

Buna göre 2024’ün Ocak-Şubat döneminde trafik sigortasında yazılan poliçe adedi 4.2 milyon olurken, yürürlükteki poliçe adedi ise 23.3 milyon adede çıktı. 29 Şubat ile 1 Mart tarihinde, 2 milyon adet trafik poliçesi düzenlendi.

Bu yılın ilk iki ayında ise 192 bin 781 adet hasar dosyalı açıldı ve geçen yılın aynı dönemi ile mukayese edildiğinde hasar dosya adedi yüzde 19,17 arttı. Aylık değişime bakıldığında ise 2024’ün ilk iki ayında hasar dosya adedi yüzde 30’a yakın arttı.

RİSKLİ SİGORTALILAR HAVUZUNDA DURUM

TSB, trafik sigortasındaki riskli sigortalılar havuzuna yönelik de verileri yayımladı. Riskli sigortalılar havuzu, bir başka adıyla da trafikte havuz sistemi; hasar riski yüksek olan araçların kazalardaki hasarlarının sigorta şirketlerine pay edildiği bir uygulama.

TSB’nin açıkladığı verilere göre 2024’ün Ocak-Şubat döneminde havuz sisteminde 301 bin poliçe düzenlenirken, düzenlenen poliçe adedindeki artış yüzde 10,63 oldu. Riskli sigortalılar havuzundaki poliçe sayısı ise 1.5 milyon adede çıktı ki, bu da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,36’lık artış anlamına geliyor.

Riskli sigortalılar havuzunda hasar dosya adedi ise bu yılın ilk iki ayında 38 bin 235 oldu. Yıllık değişim yüzde 20,44 olurken, hasar dosya adedindeki aylık değişim yüzde 28,30 olarak gerçekleşti.

Exit mobile version