Sigorta Gazetesi

TSB’den Rize, Artvin için tavsiye kararı. Sigortalılara avans ödenecek

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), son haftalarda meydana gelen sel felaketleri üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Rize ve Artvin illerinde yaşanan sel felaketi ile ilgili sigorta sektörü olarak tavsiye kararları alındığı belirtildi. Bu karar çerçevesinde hasarların bir bölümü, hasar prosedürleri sonuçlanana kadar şirketlerce kendi belirleyecekleri oranlarda avans niteliğinde ödenecek.

Türkiye Sigorta Birliği olarak Rize ve Artvin illerinde yaşanan sel felaketinin derin üzüntüsü içinde olunduğu belirtilerek, “Afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar dileriz. Ülkemizin benzer felaketleri bir daha yaşamaması temennisi ile tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Tazminat Süreçleri Hızlandırıldı

TSB’den yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Kamuoyunu bilgilendirmek adına felaket sonrası Birliğimizin ivedilikle aldığı aksiyonları paylaşmak isteriz. Türkiye Sigorta Birliği olarak; yaşanan sel felaketinin yol açtığı hasarlara ilişkin, tazminat ödeme sürecinin hızlandırılarak mağduriyetin bir an önce giderilmesi adına, tüm şirketlerin mutabakatı ile alınan tavsiye kararları çerçevesinde;

Exit mobile version