“Yüzüncü Yılda Türk Sigorta Sektörü: Kapsamlı Bir Bakış ve Politika Önerileri” adlı kitap, Türkiye Sigorta Birliği’nin sponsorluğunda yayınlandı. Üniversite-sektör iş birliğinde kaleme alınan kitap, sektör profesyoneli, akademisyen ve iş insanlarından oluşan 23 yazarın Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk sigorta sektörünün mevcut durumunu ve geleceğini ele aldığı makalelerden oluşuyor.
Sigortacılık kütüphanesine 23 yazarın katkısıyla hazırlanan yeni bir kitap eklendi. Sigortacılar, öğrenciler ve araştırmacılar için başucu eseri olacak “Yüzüncü Yılda Türk Sigorta Sektörü: Kapsamlı Bir Bakış ve Politika Önerileri” adlı kitap, Türkiye Sigorta Birliği’nin sponsorluğunda hazırlandı. Nobel Akademik Yayıncılık etiketiyle yayınlanan Kitap, sektör profesyonelleri, akademisyenler ve iş insanlarının Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk sigorta sektörünün mevcut durumunu ve geleceğini ele aldığı akademik makalelerden oluşuyor. Kitabın okuyucusuyla ilk buluşması 7 Mayıs’ta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenecek Sigortalı Anadolu Zirvesi’nde gerçekleşecek.
YENİ BİR YÜZYIL YENİ BİR PERSPEKTİF
Eserin üniversite-sektör iş birliğinin dikkat çeken bir örneği olduğunu belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, “Bu eser bizlere, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında sigorta sektörümüzün mevcut durumunu ortaya koyan ve sektörün geleceğine yönelik öngörüler içeren geniş bir perspektif sunuyor. Sektör profesyonelleri, akademisyenler ve iş insanlarının ortaklaşa kaleme aldıkları bu değerli eser, sigorta ekosisteminin üç önemli paydaşına dokunuyor. Sektör profesyonellerine ve düzenleyici otoritelere politika önerileri sunmasının yanında, sigortacılık alanındaki akademik çalışmaların arttırılması ve derinleştirilmesi adına araştırma konuları öneriyor. Sigorta profesyonellerinin, akademisyenlerin ve iş insanlarının makalelerinden oluşan bu kıymetli eserin, sektörümüz ve akademi için kaynak kitap olacağına inanıyorum” dedi.
ÇÖZÜM VE POLİTİKA ÖNERİLERİ SUNULUYOR
Kitabın editörü Dr. Behlül Ersoy, yüzüncü yılında Türkiye’yi altın çağa taşıyacak vasıtanın Türk sigorta sektörü olduğunu belirterek “Türk sigorta sektörünün mevcut durumu ve potansiyelini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Türk sigorta sektörü yer altında saklı olan kıymetli bir maden gibi Türkiye’yi geleceğe taşıyabilecek açığa çıkmamış bir enerji kaynağı” dedi. Kitapta, Türkiye yeni yüzyılını, Türk sigorta sektörünün desteğiyle nasıl altın çağa dönüştürebileceği sorusunun cevabının verilmeye çalışıldığını belirten Ersoy, “Bu kitapta,
Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk sigorta sektörünün mevcut durumunu ortaya koyarak, problemli ve geliştirilmesi gereken alanlara yönelik çözüm ve politika önerileri sunmaya çalıştık. Buna göre, sektör profesyonellerinin engin tecrübelerinden, akademisyenlerin titiz araştırmalarından ve iş insanlarının isabetli öngörülerinden süzülerek ortaya çıkan bu kitapta uygulamacılara, düzenleyicilere ve akademisyenlere politika ve araştırma önerileri sunuyoruz” dedi.