Sigorta Gazetesi

TÜFE’deki artış içine özel sağlık sigortası da girdi

TÜİK, 2023 Ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı. Ocak ayında en yüksek artış gösteren temel başlıklar içine 5’inci sırada özel sağlık sigortası da girdi. Bir önceki aya göre özel sağlık sigortasında değişim oranı yüzde 23,42 oldu.

Ocak ayında TÜFE’de aylık olarak en yüksek artış gösteren seçilmiş başlıklar arasında yüzde 23,42 ile özel sağlık sigortası da girdi. TÜİK, 2023 Ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 57,68, aylık yüzde 6,65 oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,53 ile giyim ve ayakkabı olurken, bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 18,35 ile sağlık oldu.

TÜİK, TÜFE’de aylık olarak en yüksek artış gösteren seçilmiş temel başlıkları ve değişim oranlarını da açıkladı. Buna göre Ocak ayında en yüksek artış gösteren temel başlıklar içine 5’inci sırada özel sağlık sigortası da girdi. Bir önceki aya göre özel sağlık sigortasında değişim oranı yüzde 23,42 oldu.

Exit mobile version