Sigorta Gazetesi

Tur Assist Türkiye pazarından çekiliyor

Asistans şirketi Tur Assist Türkiye pazarından çekiliyor. 36 ülkede 100 milyondan fazla hizmet sağlanan ve dünyanın en büyük asistans şirketlerinden biri olan Mapfre Asistencia’nın Türkiye iştiraki olan Tur Assist, Türk pazarından çekilme kararı aldı. Bir süredir kasko sigortalarında yaşanan ikame araç sorununun, şirketin pazardan çekilme kararında etkili olduğu söyleniyor.

Tur Assist, hizmet verdiği şirketlere bir mesaj göndererek, pazardan çekileceğini duyurdu. Duyuruda, Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir yol yardım, ikame araç ve asistans hizmetlerinin yanı sıra birçok faaliyeti yürüten Tur Assist’in, son birkaç yılda karlılık ve hacim açısından önemli zorluklarla karşı karşıya kaldığı belirtilerek, şu açıklamaya yer verildi:

“Tur Assist’in ana hissedarı olan Mapfre Asistancia bir süredir stratejik düzenlemelere odaklanmıştı. Bu çalışmanın bir sonucu olarak Tur Assist faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Bu süreç; çalışanlarımıza, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve yasal mercilere tüm yükümlülüklerimize riayet edilerek, kademeli ve makul bir süre içinde sizlerle birlikte gerçekleştirilecek görüşmeler ile nihai hale getirilecektir. Süreç boyunca sizi açık ve şeffaf bir şekilde bilgilendireceğiz, günlük çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz.”

TÜRKİYE’DE 1996 YILINDA KURULMUŞTU

Mapfre Asistencia’nın Türkiye iştiraki olan Tur Assist, 1996 yılında kuruldu. Mapfre Asistencia, çekiciden kiralık araca, ikame araçtan bakım ve kaskoya, ev onarım ve tadilat işlerinden online sağlık hizmetlerine, kişisel asistan temininden özel spor eğitmeniyle online derslere kadar çokça geniş bir alanda hizmet veriyor. Tur Assist ise Türkiye’de, başta sigorta, otomotiv ve finans olmak üzere pek çok sektördeki kurumların 11 milyonu aşkın müşterisine asistans hizmeti sunuyor.

NEDEN PAZARDAN ÇEKİLME KARARI ALDI?

Peki, Tur Assist neden pazardan çekilme kararı aldı? Sigorta sektörü temsilcilerine göre son birkaç yılda kasko sigortalarında yaşanan ikame araç sorunu Tur Assist’i etkiledi ve şirket pazardan çekilme kararı aldı.

Tur Assist’ten hizmet alan şirketler ve sigortalıların durumu ne olacak? Sektör temsilcileri Tur Assist’in mevcut sorumluluklarını yerine getireceğini belirterek, ancak yeni iş kabul etmeyeceğini belirtiyor.

Exit mobile version